LIGE NU:

Hjem til Hjørring: Kampagne får unge til at flytte tilbage til Vendsyssel

Hjørring Kommune høster nu frugten af kampagne, der skal få flere til at flytte tilbage til Hjørring.

Hjørring Kommune kæmper for at få specielt de unge mennesker til at komme tilbage til Vendsyssel. For eksempel efter endt uddannelse. Nu er der måske en lille smule lys for enden af tunnellen. En ny kampagne har givet en håndfuld ex-hjørringenser mod på at komme hjem til Vendsyssel.

I november startede Hjørring Kommune en kampagne på Facebook under overskriften "Husker du Hjørring?". Målet var at få primært unge fraflyttere til at vende hjem igen. Hjørring Kommune kommer nemlig til at mangle arbejdskraft i tusindtal i fremtiden. Se videoen herunder for mere om den kampagne.

Indslaget er fra den 17. januar.​​

Nu har kommunen haft de første fire på en såkaldt jobcrawl. En rundtur i kommunen, hvor de besøgte interesserede virksomheder.

- Det er da fedt, at bo tæt på en storby, hvor der er mange muligheder, men Hjørring har også noget af den der storbyfornemmelse, som jeg godt kan lide ved Aalborg, og så tager det heller ikke længere end en halv time, måske tre kvarter at komme til Aalborg, så det er jo ikke fordi, at der er så langt, fortæller Dagmar Pedersen. Hun er oprindeligt fra Hjørring, men bor nu i Aalborg, hvor hun har taget en kandidatuddannelse i engelsk og historie.

Alle de fire fremmødte var fundet gennem Facebooksiden "Husker du Hjørring?". Selv om der kun var få med på dagens tur, så mener kommunens bosætningskonsulent, at det er det hele værd.

- Jeg synes, vi får meget ud af det. Det kan godt være, vi ikke har et så højt deltagerantal i dag, men der er også kærester og koner og partnere til de her mennesker, som også er på udkig efter job, siger Bolette Falbe-Hansen til TV2 Nord.