LIGE NU:

Hjørring handlede ulovligt: Borgmester overrasket over afgørelse

Beboerne på plejecentret Havbakken har fået medhold i, at kommunen ikke må erstatte fast personale med hjemmehjælp. En overraskende afgørelse ifølge borgmester Arne Boelt.

Hjørring Kommune handlede ikke korrekt, da man erstattede det faste personale på plejecentret Havbakken i Tornby med hjemmehjælp. Det har Ankestyrelsen slået fast.

Derfor skal Hjørring Kommune genoptage den oprindelige hjælp på plejecentret. En afgørelse, borgmester Arne Boelt er uforstående overfor.

- Jeg er overrasket, hvis de virkelig mener, at personalet skal være ansat under Havbakken, for vi har ikke lavet om på noget som helst. Der er kun sket en ændring – at vi har revisiteret de ældre. Det skulle vi måske aldrig have gjort, siger Arne Boelt fra Socialdemokratiet.

Han mener, at borgerne får den hjælp, de skal have, fordi der fortsat er døgnbemanding på Havbakken, og fordi flere af de hjemmehjælpere, der i dag er tilknyttet også var fast ansat på stedet tidligere. Alligevel vil han nu rette ind efter Ankestyrelsens afgørelse.

- Det personale, der er på Havbakken nu, vil stadig være der, og er der et krav om, at de skal ansættes med ansættelsesbrev på Havbakken, må vi tage det ad notam. Jeg tror, at det politiske niveau er der, hvor vi ikke vil have mere ballade, siger Arne Boelt.

Ældre Sagen jubler

Det er Ældre Sagen, der har rejst sagen i Ankestyrelsen på beboernes vegne. Lokalformand i Ældre Sagen, Susanne Djuurhus, glæder sig over afgørelsen.

- Beboernes rettigheder har været angrebet i næsten halvandet år nu. Det, der skete, var uretfærdigt. Nu ved alle, at man ikke bare kan nedgradere en plejebolig til en ældrebolig. Det var det, vi havde håbet på, siger hun.

Arne Boelt peger på, at afgørelsen kan gøre det besværligt - også for andre kommuner.

- Det vil være svært for mange kommuner at leve op til kun at have fast personale og love, at der aldrig kommer nogen fra et vikarbureau, siger borgmesteren.

ANKESTYRELSEN SKRIVER I AFGØRELSEN TIL BEBOERNE: