LIGE NU:

Hjørring Revyen er tilbage efter ufrivillig pause: - Det er jo en forløsning

Efter et års ufrivillig pause vender Hjørring Revyen i år tilbage på de skrå brædder på Vendsyssel Teater.

Fire skuespillere skal fylde Vendsyssel Teater med smil og latter, når Hjørring Revyen i år vender tilbage, men først skal de lige vænne sig til igen at stå på en scene. Det sidste år har der nemlig ikke været meget gang i det danske kulturliv.

- Jeg har ligget temmelig stille, så nu er det dejligt at være i gang igen her i Hjørring Revyen, siger Troels Malling, der er ny dreng i klassen hos Hjørring Revyen i år.

Efter et hårdt år for de fire skuespillere kan de nu pludselig se, at deres kalender er fuldt booket hele sommeren, når de skal stå på scenen i Vendsyssel Teater intet mindre end 44 gange.

- Jeg tænker, at det er lidt ligesom gamle cirkusheste, der skal ud på græs igen og se, hvordan det egentlig er at spille for publikum, siger Trine Gadeberg, der spiller med i årets Hjørring Revy.

- Når dagen er omme, så glæder vi os bare sindssygt meget til at komme i gang igen, siger Kasper Le Fevre, der også spillede med i Hjørring Revyen i 2019.

Selv for de mere garvede kræfter er det dejligt igen at kunne stå på en scene.

- At man overhovedet kommer til at spille igen, er jo fantastisk, siger Preben Kristensen, der igen er en del af Hjørring Revyen.

85 procent udsolgt

Sidste år aflyste Hjørring Revyen de planlagte forestillinger kun en måned inden premieren, men i år vender de altså tilbage igen.

- Det er jo en forløsning. Det er jo fuldstændig fantastisk, og selv med de restriktioner, som vi kommer til at skulle arbejde under, det vil sige, at vi kommer til at skulle spille for 260 mod normalt 403, så er der ingen tvivl om, at det bliver en fest, siger Henrik ”Baloo” Andersen, der er revydirektør for Hjørring Revyen.

170521 Hjørring Revyen
Foto: Simon Mølgaard

Noget tyder på, at det ikke kun er revydirektøren og skuespillerne, der glæder sig til, at der igen kommer sang og komik på scenen i Hjørring. Normalt har revyen solgt omkring 65 procent af billetterne på dette tidspunkt, men i år er 85 procent af alle billetter allerede solgt.

- Det betyder alt for os. Det betyder alt for hele kulturlivet at mærke, at publikum stadig gerne vil det, siger Kasper Le Fevre.

Rusten skal bankes af

De mange billetter, der allerede er solgt nu, giver revydirektøren forhåbninger om, at revyen bliver for fulde sale og at i alt 11.000 vil lægge vejen forbi Vendsyssel Teater og se revyen.

- Det vil vi glæde os til, fordi er der noget, vi trænger til lige nu, så er det at more sig, og det kan jeg garantere, at det kommer folk til i år, siger Henrik ”Baloo” Andersen.

Indtil salene igen bliver fyldt, skal skuespillerne have banket det sidste rust ud af kroppen, så de er klar til at give de mange publikummer en oplevelse til sommer.

- Det bliver en revy fyldt med overskud og indestængt spilleglæde, siger Troels Malling.

En drengedrøm

Netop Troels Malling er ny på scenen til Hjørring Revyen, men revyen er ikke uvant for den efterhånden kendte skuespiller, der kommer fra Vestbjerg.

- For mig er det en gammel drøm at lave Hjørring Revyen, fordi jeg som barn altid så Hjørring Revyen, siger Troels Malling.

I mere end 20 år boede Troels Malling i Nordjylland, inden han flyttede til Aarhus og fulgte sin drøm om at blive skuespiller. Nu er han tilbage, hvor det hele begyndte.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at være et sted, hvor jeg føler mig ekstremt meget hjemme. Det er nærmest rørende synes jeg. Det er dejligt at være her, siger Troels Malling.

Troels Malling må dog stadig en lille måned på, at hans gamle drøm går i opfyldelse. Hjørring Revyen har premiere den 12. juni på Vendsyssel Teater.

Tage Mortensens Vej

Frederikshavn Kommune vil ændre vejnavn efter afsløringer om krænkelser

PH 180621 Mange indsigelser mod energipark Still

play Modstanden mod Energipark Aalborg tager til

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Jomfru Ane Gade genåbner 2

Forkerte tal bag nedlukning: Jomfru Ane Gade smitte markant lavere

Tage Mortensens Vej

Frederikshavn Kommune vil ændre vejnavn efter afsløringer om krænkelser

PH 180621 Mange indsigelser mod energipark Still

play Modstanden mod Energipark Aalborg tager til

100820 Retten i Aalborg

Varetægtsfængsling for længerevarende mishandling: Skød offer i hovedet med luftpistol

Til forsiden

Til forsiden