Ikke flere smittede på Hjørring-skoler: - Det går rigtig fint

Både Bagterpskolen, Lundergårdskolen og Højene Skole i Hjørring har indenfor de seneste par uger haft tilfælde af corona. Alle tre skoler melder nu, at de ikke har haft yderligere smittetilfælde.

Coronaudbruddet i Vendyssel blev i første omgang opsporet, da to elever på Bagterpskolen blev testet positive med coronavirus.

Det skete den 12. juni og siden steg antallet af smittede i Vendsyssel. 

Nu lader det dog til, at smitten er på retur. I hvert fald på de tre hjørringgensiske skoler, der har haft smittede elever. 

Læs også Coronaudbrud i Vendsyssel: Det ved vi, og det mangler vi svar på

Bagterpskolen

På Bagterpskolen blev to klasser hjemsendt. En børnehaveklasse og en tredjeklasse. Begge klasser er nu tilbage på skolen. 

- Der er ikke konstateret flere tilfælde, siger Mads Albertsen, skoledistriktsleder på Hjørring Sydøstskole. 

Børnehaveklassen vendte tilbage tirsdag, og tredjeklassen var tilbage i klasselokalet i fredags. 

- Det er fint, de kommer tilbage og oplever en afslutning på skoleåret, siger skoledistriktslederen, der samtidig ærgrer sig over endnu en hjemsendelse:

- De var sendt hjem og kom så tilbage i en social sammenhæng. Set fra elevperspektiv er det rigtig ærgerligt, at vi var nødsaget til at sende dem hjem, siger han. 

 

Lundergårdskolen og Højene Skole

Også Lundergårdskolen melder om gode nyheder. 

Der har ikke været yderligere smittetilfælde, siden skolen d. 18. juni sendte to 2. klasser hjem. Et søskendepar var konstateret smittet. 

- De skal være i isolation i 14 dage, så de kommer ikke tilbage før efter sommerferien, oplyser skoleleder på Lundergårdskolen Jan Andersen. 

Læs også Ingen smittede blandt hjemsendte folkeskoleelever i Frederikshavn

Han oplyser samtidig, at alle lærere er blevet testet, men at det er op til de enkelte forældre at få deres børn testet, hvis de har symptomer. 

- Det virker som om, det er blevet lukket ned. 

Skolederen fortæller, at den tradtionsrige store skoleafslutning i forvejen var aflyst, så de to 2. klasser går ikke glip af festen. 

00:24

Lundergårdskolen 

Luk video

Tirsdag oplyste Frederikshavn Kommune, at ingen elever i de 14 klasser, der blev hjemsendt d. 17. juni, er testet positive for coronavirus. De er alle blevet testet to gange og alle klasser er tilbage i klasselokalerne onsdag d. 24. juni. 

På Højene Skole har der heller ikke været yderlige smittetilfælde. 

Det oplyser skoleleder Henrik Poulsen. 

En elev i en 4. klasse blev d. 15. juni testet positiv, hvorefter klassen blev sendt hjem. Klassen skal fortsat blive hjemme resten af skoleåret. 

- Det går rigtig fint, siger Henrik Poulsen, der er skoleleder på Højene Skole. 

Lærerne er også blevet testet med et negativt testresultat. 

Læs også Fire raske på Vendelbocentret: - Det går den rigtige vej