Seneste nyt:

Jammerbugt FC er tæt på nedrykning efter nederlag til Vendsyssel FF

Det blev til sejr af de store for Vendsyssel FF, da de slog lokalrivalerne fra Jammerbugt FC med 4-1. Jammerbugt har nu lang vej, hvis de skal sikre sig overlevelse i 1. division.

Det så længe ud til at ende med en pointdeling mellem de to 1. divisionshold fra Vendsyssel, da der efter 23 minutter stod 1-1.

Men indenfor det sidste kvarter scorede Vendsyssel FF hele tre gange, så kampen endte 4-1. 

Men resultatet af kampen er ikke en fair afspejling af selve spillet. For Jammerbugt FC var rigtig godt med i store dele af kampen, inden holdet gik i opløsning, særligt de sidste 10 minutter af kampen.

Dermed kunne Vendsyssel FF sætte tre point på kontoen. Tre point, der mere eller mindre sikrer holdet overlevelse i Danmarks anden bedste fodboldrække. 

Anderledes trist ser det ud for Jammerbugt FC, der ligger på sidstepladsen i 1. division med 22 point efter 28 kampe. De har nu fem point op til overlevelse og kun fire kampe at indhente forskellen i. 

To vigtige kampe venter

Kampen var altså en direkte dyst om at kæmpe sig så langt væk fra nedrykningsstregen som muligt. 

Vendsyssel FF skulle rejse sig efter at have lidt et knebent nederlag i sidste weekend til de lokale modstandere fra Hobro IK, 0-1.

Situationen var ikke meget anderledes for Jammerbugt FC. De tabte nemlig også i sidste weekend, da de tog imod HB Køge. Her endte kampen 0-3.

Vendsyssel FF skal i næste uge møde Esbjerg, der også er i stor fare for at rykke ned, mens Jammerbugt FC skal forsøge at besejre det tredje nordjyske hold i 1. division, Hobro IK. 

Klubben døjer med flere udfordringer

Jammerbugt FC står ikke alene i sportslige vanskeligheder. Klubben står også i organisatoriske vanskeligheder, og det har den gjort på flere måneder de seneste år. 

Det hele så ellers lyst ud, da den tyske investor Klaus-Dieter Müller købte fodboldklubben, for med ét blev klubbens milliongæld sløjfet. Det skete i april 2021. 

Men siden da har der med den tyske investor som ejer været en del udfordringer. Det har blandt andet handlet om løn. 

TV2 Nord har flere gange fortalt historier om, hvordan flere af fodboldspillerne har manglet at få udbetalt løn. Men for bare seks dage siden fik spillerne deres april-løn.