Kalkuner går som varmt brød: Danskerne tager endnu en amerikansk højtid til sig
Foto: Hans-Christian Lauritzen / TV2 Nord
Vendsyssel Slagteri måtte slagte 350 ekstra kalkuner torsdag morgen.
Damekalkuner hitter på amerikansk helligdag. Flere danskere fejrer den amerikanske helligdag Thanksgiving.
350 ekstra damekalkuner blev slagtet torsdag morgen på Vendsyssel Slagteri. En kunde havde solgt dobbelt så mange kalkuner som planlagt op til Thanksgiving, og nu stod kunden og manglede kalkuner til jul.
- Vi er gode i Vesten og selvfølgelig også i Danmark til at importere de her amerikanske traditioner. Det kommer med medier og film, at vi henter de der traditioner ind som Halloween og Thanksgiving, forklarer Elias Hall, der til dagligt driver Vendsyssel Slagteri.
Dagens slagtning var udelukkende hunkalkuner. De er nemlig klart bedst i kødet, siger Kalkunopdrætter Poul Raunsmed.
- Hankalkuner kan godt være lidt lange og lidt tørre i kødet, griner Poul Raunsmed.
Kalkunopdrætteren laver selv fyldt kalkun til Thanksgiving.
- Det er den rigtige måde, man spiser Thanksgiving-kalkun på. Man fylder den op med fars, brød og indmaden bruger man også gerne, fortæller Poul Raunsmed.
Poul Raunsmed har i 2023 fordoblet sit salg af kalkuner i forhold til sidste år. Langt størstedelen af salget er op til Thanksgiving.
- Det er nok lidt ligesom med fastelavn, da jeg var dreng. Nu er Halloween blevet større, siger Poul Raunsmed.
De 350 hunkalkuner blev slagtet i løbet af et par timer. Slagteriejeren selv skal ikke have kalkun på Thanksgiving.
- Jeg er ikke traditionsbundet på Thanksgiving og stuffed turkey. Der er jeg ikke lige kommet til endnu, slutter Elias Hall.