LIGE NU:

Kejser Larsen Band håber på gennembruddet men lige nu er musikken en hobby

Det nordjyske rockband Kejser Larsen Band arbejder lige nu på deres andet album. Vendsyssel-bandet håber, det kan blive deres gennembrud.

I et lydstudie på en landbrugsejendom mellem Sindal og Bindslev er Kejser Larsen Band i denne tid ved at lægge sidste hånd på bandets andet album. Et album, de håber, kan hjælpe dem frem på den danske musikscene. Der er endnu ikke sat dato på udgivelsen, men sikkert er det, at der kommer ti nye danske numre på vinyl.

- Det betyder noget for os ikke bare at udgive digitalt. Ved at udgive på en vinylplade, så får vi muligheden for, at vores musik har mulighed for at blive spillet på nogle gode anlæg. De ti sange vi har lavet, de fortjener et liv på et ordentlig anlæg. Så derfor er vi nødt til at gå den vej, siger forsanger i Kejser Larsen Band Christoffer Kejser Larsen til TV2 Nord.

Lyt til Kejser Larsen Bands 'Alt andet lige' som de vandt Årets Mest Populære Dansktop Sang 2017 med:

Går imod strømmen

Kejser Larsen Bands nye album kommer også på diverse streamintjenester, men når bandet vælger at lave et album som plade, så går de mod strømmen. I musikbranchen viser de seneste tal fra 2018, at 91,2 procent af omsætningen kommer fra det digitale marked og primært fra streaming.

- Albumformatet, det er udeblevet, fordi singlerne er de eneste, der bliver promoveret af streamingtjenesterne selv. Så skal man ud og slå igennem, skal man gøre det med en single i dag, siger musikproducentet Jesper Sidelmann.

Jesper Sidelmann driver til dagligt musikselskabet Sound Seduction og har blandt andet arbejdet med Ida Corr, Avicii og Shakira. Ifølge Jesper Sidelmann er der kun cirka 20 bands og solister i Danmark, der kan leve af deres musikproduktion på dansk.

- Det der er altafgørende, om du bliver placeret på streamingtjenesterne playlister, for det er der, publikum de er, påpeger Jesper Sidelmann over for TV2 Nord.

 
 
Foto: Hans-Christian Lauritzen

0,1 øre pr. afspilning giver ikke smør på brødet

Ifølge den seneste opgørelse, så bliver 87 procent af al musik streamet, og det bliver alt sammen stort set kun lyttet til som enkeltnumre. Salget af albums på CD og vinyl var i 2018 nede på 8,6 procent af det samlede musikmarked. Alligevel vælger et lille nordjysk rockband at holde fast i at lave et helt album, med blandt andet det de håber, kan blive årets sommerhit.

I Kejser Larsen Band har alle fire medlemmer fuldtidsarbejde. Hver gang et af deres numre bliver afspillet på eksempelvis Spotify tjener bandet 0.1 øre. 1000 afspilninger giver altså 1 krone til deling i bandet før skat.

- Kejser Larsen Band kan ikke leve af det. Nogen går til fodbold og lige nu, der går Kejser Larsen Band til musik, men vi håber det kan blive mere og mere også med det her album, siger Christoffer Kejser Larsen til TV2 Nord.

Ifølge musikproducent Jesper Sidelmann, så bliver der hver dag året rundt i gennemsnit udgivet 40.000 numre på Spotify verden over. Hvem sagde hård konkurrence?

 
 
Foto: Hans-Christian Lauritzen
Retten i Hjørring

51-årig mand nægter sig skyldig i overgreb mod sine egne børn

050321 Vandrefalk funder død

Frygt for fugleinfluenza: Vandrefalk fundet død på Nordjyllandsværket

050321 Benedicte Rottbøll

play Børglum Kloster klar med ny udstilling, men må nok udskyde åbning: - Vi vil så gerne ud og i gang med kulturen

MOV_2852

Lejlighedskompleks i flammer i Thisted: 19-årig kvinde død i brand

Retten i Hjørring

51-årig mand nægter sig skyldig i overgreb mod sine egne børn

050321 Vandrefalk funder død

Frygt for fugleinfluenza: Vandrefalk fundet død på Nordjyllandsværket

050321 Benedicte Rottbøll

play Børglum Kloster klar med ny udstilling, men må nok udskyde åbning: - Vi vil så gerne ud og i gang med kulturen

Til forsiden

Til forsiden