LIGE NU:

Lærerforening kritiserer skolegang i lukkede kommuner - Men forældrene stoler på myndighederne

Danmarks Lærerforening kritiserer, at kun 5.-8. klasserne i de syv coronaramte nordjyske kommuner skal sendes hjem, men forældrene bakker regeringens beslutning op.

Det var sidste skoledag de næste fire uger for de mellemste elever på Højene Skole i Hjørring i dag. Freya Bukholdt Andersen og hendes klassekammerater i 7. klasse tog meldingen i stiv arm:

- Vi synes selvfølgelig, det er træls, at vi ikke kan se hinanden et stykke tid, men vi talte ikke så meget om det. Vi ville helst bare glemme det og have en god sidste skoledag, siger Freya Bukholdt Andersen.

Ifølge Danmarks Lærerforening er det uforsvarligt kun at sende en del af eleverne hjem i de syv ramte nordjyske kommuner, men forældrene til børn i Højene Skole er trygge ved beslutningen:

- Jeg har svært ved at se, hvordan vi skal passe vores arbejde, hvis alle skal sendes hjem. På den måde synes jeg, det er en udemærket løsning, at de små er i institution og skole, og de ældre kan være hjemme, siger Morten Heden Kristoffersen.

En anden forælder erkender, at det er svært at gennemskue, hvorfor nogle elever skal sendes hjem, mens andre må blive, men han vælger at følge myndighedernes råd i sagen:

- Jeg tænker, at jeg stoler på politikerne og de beslutninger, de tager, og det er jeg faktisk rigtig tryg ved, siger Anders Damgaard.

Skolebestyrelsen stoler på myndighederne

Formanden for skolebestyrelsen på Nordvestskolen, som Højene skole er en del af, har faktisk selv et barn, der skal sendes hjem – og et der må blive i skolen. Han forstår i modsætning til lærerne godt, hvorfor kun de mellemste elever bliver sendt hjem.

- Som jeg har fået det forklaret, er det den gruppe, hvor risikoen for at sprede smitte er størst, så på den måde giver det jo mening. Jeg vælger at tage det stille og roligt, og så tror jeg, det er vigtigt, at vi lytter til myndighederne, når vi står midt i sådan en krise, siger Lars Borup, formand for skolebestyrelsen på Nordvestskolen.

Forældrene håber, at de hurtigt får information om, hvordan undervisningen bliver de næste fire uger, både for de elever, der skal møde i skole, og for dem, der må blive hjemme. Det lover skoleledelsen i kommunen, at de får meget snart.

- Vi har efterhånden stor erfaring med at drive skole med coronaspøgelset hængende i baggrunden, så derfor gætter jeg på, at vi allerede i løbet af i morgen formiddag og senest eftermiddag kan sende en detaljeret handleplan ud både til medarbejdere og forældre, siger skoledistriktleder Michael Harritslev, Hjørring Kommune

TV2 Nord har forgæves forsøgt, at få en uddybning af Danmarks Lærerforenings kritik af den kun delvise skolelukning. Den nordjyske lærerformand Lars Busk Andersen har ikke reageret på vores henvendelser.

20_percent

play Minkavler venter stadig på testsvar

021220 Hotdog-video går viralt

play Video går viralt: Lærere pranker elever midt om natten med hotdogs og røde pølser

Fartrekord 05.jpg

Fartkontrol på landevej: Vanvidsbilist kørte 175 km/t

def_thumb,50_percent

play Elever dystede på viden

20_percent

play Minkavler venter stadig på testsvar

021220 Hotdog-video går viralt

play Video går viralt: Lærere pranker elever midt om natten med hotdogs og røde pølser

Fartrekord 05.jpg

Fartkontrol på landevej: Vanvidsbilist kørte 175 km/t

Til forsiden

Til forsiden