Seneste nyt:

Mand udviste truende adfærd med softgun-pistol

En ung mand er anholdt, efter han i morges omkring klokken otte gik rundt i Østervrå og pegede på folk med en softgun-pistol.

Blå blink og betjente fyldte i gadebilledet i Østervrå mandag morgen. Nordjyllands Politi havde modtaget en melding om, at en ung mand gik rundt i området omkring idrætshallen med en pistollignende genstand.

- Når vi får sådan en melding, er vi selvfølgelig meget opmærksomme på sikkerheden, så vi sendte straks politi afsted, fortæller Thomas Ottesen, der er vagtchef ved Nordjyllands Politi.

Politiets patruljer ankom hurtigt til stedet, og fik manden omringet i en koordineret indsats.

- Heldigvis viste det sig, at det var en attrappistol, så manden blev anholdt uden det store drama, fortæller Thomas Ottesen. 

Nordjyllands Politi oplyser i en pressemeddelelse, at der var tale om en såkaldt softgun-pistol.

Butikschef låste dørene

Brian Kristensen, der er butikschef i Meny, havde opfanget at noget var under opsejling. Gennem butikkens ruder havde han fået øje på manden, og selv om han ikke kunne se, hvad han gik rundt med i hænderne, så reagerede han instinktivt. 

- Jeg låste døren og lukkede på den måde butikken ned. Det var ikke noget, jeg tænkte en masse over, det var ren refleks, siger han til TV2 Nord.  

Han ved ikke, hvor mange kunder der var i butikken, da episoden fandt sted, men både kunder og personale blev låst inde i sikkerhed. 

Butikschefen i Meny i Østervrå låste døren, da han så manden gå rundt udenfor butikken.
Butikschefen i Meny i Østervrå låste døren, da han så manden gå rundt udenfor butikken.
Foto: Per Frank Paulsen / TV2 Nord

Anmelder i røret

Under hele forløbet havde politiet anmelderen i røret, som løbende kunne bidrage med informationer, der gjorde, at politiets anholdelse kunne forløbe hurtigt. 

Anmelderen kunne desuden identificere gerningspersonen, der er fra lokalområdet. 

Politiet kan på nuværende tidspunkt ikke svare på, hvilke konsekvenser episoden vil få for manden, som nu er i politiets varetægt. 

Det kommende efterforskningsarbejde skal være med til at kortlægge hændelsesforløbet og dermed finde frem til borgere, der er blevet truet af den anholdte mand, skriver Nordjyllands Politi.