Minister i samråd om svindel fra Hjørring

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er torsdag morgen i samråd om den mulige svindelsag i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, der har hovedsæde i Hjørring.

Forsvarsminister Trine Bramsen (S) er torsdag morgen i samråd om den mulige svindelsag i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse. SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten kræver blandt andet svar på, om der er lignende sager andre steder i Forsvaret, hvorfor Forsvarsministeriet ikke skred ind tidligere, samt hvad hun vil gøre fremadrettet for at undgå gentagelser.

Sagerne drejer sig begge om mulig svindel i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, hvor skatteborgernes penge kan være endt i de forkerte lommer.

Foreløbig er der to kendte sager hos politiet. I den ene er fem personer - heriblandt to tidligere ansatte hos Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse - tiltalt for blandt andet bestikkelse. Den anden er en udløber af whistlebloweren fra i sidste uge. Her er to tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse politianmeldt.

Den revisoruddannede Karsten Hamborg Ravnsgaards tidligere arbejdsplads udførte opgaver for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, men under sin ansættelse opdagede han, at der på bestillingslisterne fra styrelsen udover de mere typiske ting blandt andet optrådte dyre designerlamper, støvsugere og vingaver.

Det var hans bekymring, at en del af tingene endte hos medarbejderne selv. Og revisoren var samtidig i tvivl om, hvorvidt elfirmaet, han var ansat hos, havde en rolle i den formodede svindel.

Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse har hovedsæde i Hjørring - og svindelskandalen har indtil videre kostet direktøren der jobbet - Hans J. Høyer, der indtil nu har været direktør i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i Hjørring, hvor svindlen har fundet sted, fritages for tjeneste indtil videre.

- Der er ikke længere tillid til direktøren, så derfor fritages han indtil videre for tjeneste, lød det fra forsvarsministeren tidligere på ugen.


Seneste nyt

fra Nordjylland