Nordjyske virksomheder kan søge millionpulje
Ny ansøgningsrunde i gang for nordjyske virksomheder, der arbejder med maritime projekter.
Ny ansøgningsrunde med 1,5 millioner kroner til nordjyske virksomheder.
FiskeriLAG Nord, som støtter op om udvikling af de maritime erhverv i Hjørring og Frederikshavn kommuner, har nu åbnet nu for endnu en ansøgningsrunde.
Her kan virksomheder, der har hjemme i de to nordjyske kommuner søge om økonomisk støtte til maritime projekter, der understøtter det lokale erhvervsliv og bidrager til vækst og beskæftigelse.
FLAG Nords bestyrelse forventer i 2022 at indstille maritime projekter til økonomisk støtte med minimum 1,5 millioner kroner.
Den nuværende ansøgningsrunde løber fra 20. december 2021 til 25. februar 2022.
Støtte til fiskerirelaterede projekter
FiskeriLAG Nord, der dækker Hjørring og Frederikshavn Kommuner, har til formål at støtte udviklingen af maritime erhverv i begge kommuner.
FLAG Nords bestyrelse, der består af både branchefolk og politisk udpegede medlemmer fra de to kommuner, behandler ansøgninger om økonomisk støtte efter to ansøgningsrunder per år.
De projekter, der støttes, skal kunne bidrage til vækst og beskæftigelse.
Foreningen kan støtte erhvervsrettede projekter under følgende temaer:
1) Etablering og udvikling af små virksomheder (maksimalt 50 ansatte) og af mikrovirksomheder (maksimalt ni ansatte)
2) Erhvervssamarbejde
3) Innovation
4) Fremme diversificering af den maritime økonomi
Det er EU’s Hav- og Fiskeriudviklingsprogram, der har understøttet arbejdet i fiskeriets lokale aktionsgrupper og udviklingen af bæredygtige fiskeriområder i perioden 2014 til 2020, mens det i 2021 og 2022, samt muligvis 2023, er nationale midler, der anvendes til at understøtte FiskeriLAG’ernes indsats.
Kilde: Anne Falck, Fiskeri Tidende
Tilskud gav Skagen-firma førerposition
En af de virksomheder, som har fået økonomisk støtte fra FiskeriLAG Nord er Hauschildt Marine A/S, som har afdelinger i Skagen og København.
Virksomheden fik mulighed for som nogle af de første herhjemme at tage 3D-scanningsteknologi i brug ved gennemgang af ombygningsprojekter på skibe.
Skibsingeniørvirksomheden fik en klar markedsfordel, da de i 2017 som nogle af de første herhjemme kunne anskaffe sig en avanceret 3D-scanner til brug for opmåling og indsamling af data om skibskonstruktioner.
Det betyder, at vi i dag har scannet flere end 250 skibe og dermed har opnået en væsentlig erfaring med teknologien
Poul Fuglsang Petersen, leder af Hauschildt Marines kontor i Skagen
Hauschildt Marines indførelse af 3D-scanningsteknologien blev støttet med godt 140.000 kroner fra FiskeriLAG Nord.
3D-scanning er en teknologi, der i de senere år har oplevet en kraftig stigning og i dag bruges mange steder, ikke kun indenfor den maritime branche, men også blandt landbaserede bygge- og entreprenørfirmaer.
Har scannet flere end 250 skibe indtil nu
Som et af de første skibsingeniørfirmaer, der gjorde brug af 3D-scanning indenfor det maritime, gav det Hauschildt Marine mulighed for at sætte sig i en førerposition på området.
- Det betyder, at vi i dag har scannet flere end 250 skibe og dermed har opnået en væsentlig erfaring med teknologien, fortæller Poul Fuglsang Petersen, der er leder af Hauschildt Marines kontor i Skagen til Fiskeri Tidende.
Den første kunde, som den nordjyske virksomhed tog 3D-teknologien i brug sammen med, var DFDS, og siden har Hauschildt Marine arbejdet med de fleste af de store rederier herhjemme.