LIGE NU:

Ny lokalplan for Hirtshals: Butikker uden for centrum møder stor modstand

Et forslag til en ny lokalplan har fået både handelsliv og politikere på barrikaderne i Hirtshals. De mener, at planen er en direkte trussel mod butikkerne og bylivet i midtbyen.

Hverken de forretningsdrivende eller politikere er begejstrede for den nye lokalplan, der skal bane vej for dagligvarebutikker uden for Hirtshals centrum og tættere på færgelejet.

- Det ligger for langt fra centrum, og vi er bange for, at hvis folk kommer derud, så vil de ikke komme ind til byen og besøge alle de forretninger og restauranter, vi har herinde. Det er jeg bange for kan gå galt, og går det galt, så er det svært at rette op igen, siger handelschef Per Martensen.

I dag er de tre handelsgader i Hirtshals knyttet sammen omkring en plads i centrum af byen. Med det nye forslag til lokalplan kan politikerne i Hjørring Kommune åbne op for dagligvarebutikker ved Doggerbanke tæt på færgehavnen, men væk fra bymidten.

Borgmester Arne Boelt (S) vil ikke kommentere på forslaget, før det har været i otte ugers offentlig høring. Det vil hans byrådskollega Jørgens Christensen (V) fra Hirtshals til gengæld gerne.

- Det er jeg bestemt ikke begejstret for. Jeg er decideret modstander af, at der skal være detailbutikker på Dokkerbanke, eller som det hedder i Hirtshals, Stoltzes Plads, siger han.

Hirtshals Handel og erhvervsforening arbejder på at lave indsigelser til lokalplanen. Hvis byrådet i Hjørring sender lokalplanen i offentlig høring onsdag, så har borgerne i Hirtshals otte uger til at komme med deres holdninger til forslaget.