Nyt træningskoncept skal udgøre alternativ til træningslejre. Arkiv. Foto: B75

Ny opfindelse: B75 satser på online træningslejr

Bordtennisklubben i Hirtshals har udviklet et online træningsforløb, som skal benyttes af spillere i hele verden.

Som hos mange andre foreninger har coronapandemien lagt et stort pres på bordtennisklubben B75, da sommerlejren med deltagelse fra 50 forskellige nationer bliver helt eller delvist aflyst.

Klubben har derfor med 130.000 kroner i ryggen fra Spar Nord Fonden udviklet et online træningskoncept som et alternativ til den fysiske sommerlejr.

Spillere fra hele verden kan træne f.eks. derhjemme eller i deres klub, mens de får individuel coaching fra toptrænere fra hele verden.

-  Vi tror på, at det at tilbyde online træningsforløb året rundt kan blive en verdenssucces indenfor bordtennis, siger ansvarlig for sommerlejrene, Lars Rokkjær.

Udover støtten fra Spar Nord Fonden har Hirtshals Sparekasse Gavefonden doneret 50.000 til IT-udstyr til teknologisk optimering af trænings- og stævneaktiviteter.

Store visioner

I det hele taget har klubben store visioner for fremtiden.

- Vores vision er at skabe en bæredygtig bordtennisklub, som både for herrer og damer kæmper med om guld i det danske mesterskab, samt spiller europæisk. Samtidig med at vi fortsat har en inkluderende og menneskelig klubkultur, hvor alle er velkomne - begyndere og professionelle, mænd og kvinder, ungdom og senior, parabordtennisspillere med flere, siger formand for B75 Daniel Christensen.

Læs også Snæver sejr holder liv i drømmen om B75's første DM-finale

Han fortæller, at igangsættelse af online træningslejr er næste skridt i visionen om at blive et verdensførende bordtennisakademi, som er internationalt anerkendt, ikke blot for den allerede populære internationale sommerlejr, men også de online træningsforløb.

Talentfulde kvinder

B75 har i den kommende sæson et hold med i den bedste række for kvinder.

- Vi er stolte af, i samarbejde med vores gode samarbejdspartner, Halvorsminde Efterskole, at have etableret et talentfuldt hold med unge spillere. Ambitionen er til den kommende sæson at etablere sig i rækken, og allerede fra næste sæson at kæmpe med om medaljer, siger næstformand Thomas Krog.