Familien Kløve Sørensen var de første til at teste et af Skallerup Seaside Resorts nye feriehuse på 247 kvadratmeter af. Foto: Pia Beltoft

Ny trend: Vi vil holde ferie med familien i store luksussommerhuse

Her i weekenden blev de tre luksussommerhuse hos Skallerup Seaside Resort officielt indviet af en familie på 12. Her er plads til 18 personer - og husene bliver for tiden revet væk.

Vi vil gerne bo under samme tag med hele familien, når vi holder ferie sammen.

Salget af luksussommerhuse med plads til 18 personer eller flere er tredoblet – netop nu har Skallerup Seaside Report ved Hjørring åbnet tre feriehuse på knap 250 kvadratmeter.

En af de første familier til at prøve det nye luksussommerhus af er den 12-mand store familie Kløve Sørensen fra Aalborg. Og den megen plads er et hit.

Det betyder rigtigt meget, utroligt meget. Dét, at vi kan være sammen og gøre nogle ting hver for sig uden at være sammen hele tiden.

Birthe Kløve Sørensen, efterlønner, Aalborg

- Det betyder rigtigt meget, utroligt meget. Dét, at vi kan være sammen og gøre nogle ting hver for sig uden at være sammen hele tiden, siger Birthe Kløve Sørensen - og hendes mand supplerer.

- De unge var i spa’en i går, og vi hyggede i går aftes. Så jo, der er rigtig gode faciliteter. Og så er det jo gearet til mange mennesker.

Ægteparret har - for at fejre deres 50 års-dag som kærester - inviteret hele familien på 12 med i det 247 kvadratmeter store feriehus med plads til 18 gæster.

Det rummer seks soveværelser, tre badeværelser, en spa med plads til syv, to køleskabe og to opvaskemaskiner.

Danskerne elsker luksussommerhuse

Familien fra Aalborg er langt fra den eneste, der nyder hinandens selskab. Ifølge tal fra Danmarks Statistik er antallet af luksus-sommerhuse på mindst 200 kvadratmeter næsten tre-doblet de seneste 30 år. Til godt 3000 i 2017.

- Salget er gået over al forventning. Jeg har lige fået en dugfrisk melding. Der er vist en enkelt weekend i uge 33 næste år, ellers er den førstkommende weekend, de tre huse er ledige, er uge 44 og 45 i 2020, siger driftschef hos Skallerup Seaside Resort, Henrik Nielsen.

Også for familien Kløve Sørensen er en familieferie med god plads til alle et hit for alle generationer.

- Der er mulighed for, at vi lave kan noget sammen, vi måske ikke gør til hverdag. Der går for meget hverdagstrummerum i det hele. Så det giver et andet nærvær, siger Anne Mette Kløve Thygesen - og sønnike supplerer.

Salget er gået over al forventning. Der er vist en enkelt weekend i uge 33 næste år, ellers er den førstkommende weekend, de tre huse er ledige, er uge 44 og 45 i 2020.

Henrik Nielsen, driftschef, Skallerup Seaside Resort 

- Det er hyggeligt, man kan hygge sig sammen og lave noget sammen, siger 9-årige Malthe KløveThygesen.

For morfar Leif Kløve Sørensen er der da heller ingen tvivl om, hvorvidt weekenden er en succes.

- Jeg tror, de hygger sig, de unge mennesker – og det gør vi andre også.

Et 18-personers feriehus hos Skallerup Seaside Resort koster mellem 14.000 og godt 16.000 kroner for en weekend – alt afhængig af sæsonen.