LIGE NU:

Om få timer begynder verdens første digitale folkemøde

Årets udgave af Naturmødet bliver holdt helt og aldeles digitalt - og det bliver første gang i verden at et folkemøde løber af stablen på nettet.

Fredag eftermiddag klokken 14 slås dørene op til Naturmødet anno 2020. Et folkemøde, der gennemføres i skyggen af coronakrisen som, trods gradvis genåbning af samfundet, stadig lægger beslag på en stor del af vores frihed.

Og hvordan er det så lige, man vil gennemføre det nordjyske folkemøde med fokus på naturen nu når det ikke er hverken lovligt eller forsvarligt at samle 30.000 mennesker i Hirtshals som man plejer. Ja, som det er set så mange gange i løbet af coronakrisen er det internettet der kommer os alle til undsætning og det er således de virtuelle døre, der går op, når klokken slår 14.00 og Anders Lund Madsen byder velkommen til Naturmødet.

- Det har været en rutsjetur hvor vi først har været igennem en nedtur fordi vi måtte aflyse, men da muligheden for at afholde Naturmødet online så opstod, blev vi løftet op igen og så har vi knoklet for at kunne føre det ud i livet, fortæller Jesper Lauritsen, der er chef for Naturmødet.

Åbningstale fra statsministeren

Selvom hele Naturmødet i år bliver afholdt digitalt har man stadig kunnet tiltrække stærke navne til at deltage og når Anders Lund Madsen klokken 14.15 har budt velkommen er det selvelste statsminister Mette Frederiksen (S), der holder åbningstalen.

Naturmødet 2020 blev allerede i slutningen af marts aflyst. Men blot få uger senere blev ideen født til en anderledes udgave af Naturmødet - en virtuel udgave af mødet, som i dag blev ført ud i livet.

Efterfølgende er der digital partilederdebat med fokus på naturens plads i dansk politik. Debatten foregår fra partiledernes hjemmekontorer, så der er indbygget mulighed for at se hvordan for eksmepl Morten Østergaard fra Radikale og Josephine Fock fra Alternativet indretter sig, når der skal arbejdes hjemmefra.

Masser af Hirtshals

Det er normalt Hirtshals der ligger by til Naturmødet og de mange tusind deltagere - og det er det stadig. Selvom alt foregår online er masser af punkterne på det tre dage lange program direkte sendinger fra Hirtshals hvor Anders Lund Madsen sammen med en lang række gæster taler om naturen - og finder mad i naturen. Mad som kok Anne Hjernøe skal tilberede hver aften - naturligvis også LIVE til hele Danmark.

- Det er en helt grundlæggende del af Naturmødet at være i Hirtshals. Det er vores hjemby og det betyder sindssygt meget, at vi kan være her og vise byen frem, siger Jesper Lauritsen der tror at mange af de normale publikummer, der besøger Naturmødet for den gode oplevelse fremfor de hårde debatter, vil følge Anders Lund Madsen og hans gæster i Hirtshals.

Programmet for Naturmødet kan du se HER

Og live-signalet, der skiftevis kommer fra Hirtshals og København finder du HER

VIDEO: Se et indslag fra 2019 - da Naturmødet stadig var et rigtigt folkemøde - herunder

Se et indslag fra Naturmødet i 2019 her
20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

japanske kirsebærtræer bislev natur blomster blomstrer forår

play Nu blomstrer kirsebærtræerne i Bislev: Træerne er Peters hjertebarn

Smart parat svar

Se finalenquizzen: Landets klogeste 6. klasse kåres

20_percent

play Ny aftale om genåbning på plads

Værket

play Naboer protesterer mod kæmpevindmøller og gigantisk solcellepark

Til forsiden

Til forsiden