Seneste nyt:

Peter og Trine vedligeholder tom minkfarm: - Svært, at man ikke kan lukke det kapitel

Efter deres mink blev aflivet, skulle Peter og Trine Brinkmann Nielsen finde en ny retning i livet. De flyttede og fik nye job, men minkfarmen i Løkken spøger stadig.

Det var lige omkring årsdagen for aflivningen af mink i november, at Peter Brinkmann Nielsen fik det skidt. Rigtig skidt. 

Faktisk fik han det så dårligt, at han ikke kunne sove om natten, og han stoppede på sit nye arbejde.

quote Jeg kunne ingenting, gad ingenting.

Peter Brinkmann Nielsen

- Jeg knækkede simpelthen fuldstændig. Jeg kunne ingenting, gad ingenting. Vrissede af folk. Der skulle ingenting til, før jeg blev sur. Det hele kom bare op igen. Det var nok det, der var hårdest, siger Peter Brinkmann Nielsen.

I fjernsynet kunne han se billederne fra aflivningen dukke op igen og igen. Sammen med sin kone Trine besluttede han, at han nok hellere måtte tale med en psykolog for at bearbejde et år med enormt pres på familien.

TV2 Nord har fulgt Peter og Trine i serien “Minkfarmen Norden”. Se første afsnit her – og se hele serien lige her.

Minkfarmen Norden (S1:E1)

Flyttede fra minkfarmen

Det er to måneder siden optagelserne til “Minkfarmen Norden” stoppede. Samtalerne med psykologen har hjulpet meget, og Peter Brinkmann Nielsen har fået et arbejde med klovpleje, som han er glad for.

- Vi trives som familie og har det rigtig godt, siger Trine Brinkmann Nielsen.

Peter og Trine Brinkmann Nielsen foran farmen i Løkken.
Peter og Trine Brinkmann Nielsen foran farmen i Løkken.

Familien er flyttet fra ejendommen i Løkken, hvor de boede og drev minkfarm i fire år. Stedet fremkaldte for mange minder, så nu har de købt hus i Klokkerholm.

- Vi var kede af at flytte fra Løkken, for vi havde fået venner og bekendte der, men det var for hårdt at sidde på kontoret og kigge på minkfarmen. Det har givet os noget at komme væk derfra og komme tættere på familien, siger Trine Brinkmann Nielsen.

Farmen skal vedligeholdes

Selvom der ikke har været en eneste mink på Minkfarmen Norden siden 2020, betaler familien stadig regninger og indberetter moms for farmen, ligesom de fortsat skal vedligeholde bygningerne.

Peter Brinkmann Nielsen slår græs ved minkfarmen.
Peter Brinkmann Nielsen slår græs ved minkfarmen.

Først når en taksationskomité har vurderet minkfarmens værdi og fastlagt erstatningen, kan familien sætte endegyldigt punktum, lægge malerpenslerne og slukke for græsslåmaskinen.

- Det sværeste er, at man ikke kan lukke kapitlet helt. Men vi håber og tror på, at det er vores tur indenfor en overskuelig fremtid, siger Trine Brinkmann Nielsen.

Mange holdninger til minkdrift

Når der bliver talt om mink i medierne nu, kan Peter og Trine Brinkmann Nielsen godt finde på at slukke. De har brug for at fokusere på det positive.

Især fordi minkerhvervet er et erhverv, som mange mennesker har stærke holdninger til – holdninger, som nogle mennesker gerne deler i hårde vendinger på sociale medier.

- Vi respekterer dem, der har en holdning til minkdrift, siger Trine Brinkmann Nielsen.

Minkfarmen Norden

En ting vil hun dog gerne slå fast. Huset i Klokkerholm er ikke et resultat af, at familien er blevet forgyldt.

- Vi har ingen anelse om, hvor mange penge, vi får. Huset er købt ud fra de lønindtægter, vi har i dag, siger hun.

En form for terapi

For Peter og Trine Brinkmann Nielsen har det været en form for terapi at være med i serien “Minkfarmen Norden”, hvor de deler ud af både opture og nedture i året efter minkaflivningerne.

- Vi håber, at vi har givet hr og fru Danmark et indblik i, hvad situationen har betydet for de berørte familier, siger Trine Brinkmann Nielsen.

Se “Minkfarmen Norden” her:

Minkfarmen Norden (S1:E1)
Minkfarmen Norden (S1:E2)
Minkfarmen Norden (S1:E3)