LIGE NU:

Nordjylland undgår nedlukning: Teaterdirektør er lettet, men bekymret for sine kollegaer

Direktøren for Vendsyssel Teater i Hjørring ærgrer sig på sine kollegaers vegne over nedlukningen af 38 kommuner, da han selv har prøvet for knap en måned siden at være 'den, de andre ikke må lege med'.

Mandag middag præsenterede regeringen og sundhedsmyndighederne nye og strammere restriktioner for i alt 38 kommuner, hvoraf størstedelen ligger på Sjælland. Det sker på grund af for høje smittetal op til julen.

Store dele af Danmark lukker altså ned fra onsdag den 9. december - blandt andet kulturlivet såsom teatre og museer - men denne gang gik Nordjylland fri og undgår dermed en nedlukning.

- Jeg er jo lettet på mine egne vegne, men hvis jeg skal tage min anden kasket på som formand for Dansk Teater, så er jeg bekymret for mine kollegaers vegne i de mange kommuner, siger Lars Sennels, der er direktør for Vendsyssel Teater i Hjørring, til TV2 Nord.

quote Jeg er jo lettet på mine egne vegne, men hvis jeg skal tage min anden kasket på som formand for Dansk Teater, så er jeg bekymret for mine kollegaers vegne i de mange kommuner.

Direktør, Vendsyssel Teater

'Den, de andre ikke må lege med'

Selvom pressemødet allerede tidligt mandag tegnede godt for Nordjylland, så holdt teaterdirektøren alligevel vejret en ekstra gang, da han fulgte med fra skærmen på sit kontor. 

Det var særligt på grund af teatrets store premiere på søndag på forestillingen 'Romeo og Julie' - som allerede er blevet udskudt én gang - at direktøren var nervøs forud for pressemødet.

Selvom han nu kan ånde lettet op, så husker han tydeligt nedlukningen af Nordjylland for knap en måned siden.

- Da vi lukkede ned i marts, var vi jo alle sammen nedlukkede, men udfordringen her (ved nedlukningen af Nordjylland, red.) var, at resten af samfundet kørte videre, forklarer teaterdirektør Lars Sennels.

Han kender altså til dét at være 'den, de andre ikke må lege med'.

- På mange måder er det her næsten værre. Dét der med, at der er nogen, der godt må, er næsten endnu mere råt. Det kan jeg huske fra os selv, da vi kunne se vores kollegaer holde premiere, mens vi ikke måtte, forklarer teaterdirektøren.

Selvom alt er usikkert under coronakrisen, så er teaterdirektør Lars Sennels optimistisk for søndagens store premiere på 'Romeo og Julie'.

- Vi har vores egen boble, og den skal vi blive i, indtil vi har gennemført premieren og spillet forestillingen. Og så kan man tage hjem til jul, og så bliver det forhåbentligt alligevel jul rundt omkring i de små hjem, siger han.

En stor del af de medvirkende i teaterforestillingen kommer fra nogle af de berørte kommuner, og de medvirkende holder sig nu her i det nordjyske, imens forestillingen spiller.