Foto: Lone Vad Dam

Prisbelønnet slagter har travlt dagen før juleaften

Der er travlt hos slagterne på lillejuleaften. Vi har besøgt en travl en af slagsen i Løkken, som ovenikøbet, lige her op til jul, har vundet to priser for den bedste sylte og medister.

Slagtervarerne flyver hen over disken hos slagter Dyrby i Løkken.

- Hovedsageligt flæskesteg, ænder og kalkuner. Stegte ænder er et meget stort hit, siger slagter Carsten Dyrby.

Dagen før juleaften er årets travleste dag i butikken. Omsætningen ligger på cirka det dobbelte sammenlignet med den næsttravleste dag som er en sommerdag i højsæsonen.

- Det er en rigtig god dag. Alle mand er på arbejde. Også for hyggens skyld så vi kan snakke sammen og dele julegaverne ud. Det er en dejlig dag at være her, siger slagter Carsten Dyrby.

Læs også Julemåned i gang: Kæmpe medisterfest

Slagter Dyrby har lige modtaget to priser. En guldmedalje for sylte og sølv for medister.

- Vi er stolte af priserne. Vi har sendt to produkter ind, og vi har fået to medaljer – guld og sølv, så det er jeg tilfreds med, siger Carsten Dyrby.

Bortset fra skiltene i butikken gør slagteren ikke det store nummer ud af de to priser. De betyder heller ikke så meget for stamkunderne.

- Det har jeg faktisk ikke set. Jeg bor ikke her, men jeg kommer her rigtig meget, siger pensionist Anne Dorte Bruun fra Aarhus.

- Jeg kan jo danne min egen mening om de ting, jeg spiser, men det gør da ikke noget, at han får nogle priser, siger revisor Henrik Holst fra Skive.

I morgen er det overstået. Butikken har lukket de næste tre dage, så slagteren har fri.

- Flade ud! Med familien og bare være, siger slagter Carsten Dyrby om sine planer de kommende dage.

02:08

En slagter i Løkken har op til jul vundet to priser for den bedste sylte og medister. Det giver travlhed dagen før juleaften.

Luk video