LIGE NU:

Skuffet halinspektør om hærværk: - De er gået et halvt skridt over grænsen

Tre gerningsmænd ødelagde for op mod 10.000 kroner i Taars Hallen, da de nytårsnat smed et kanonslag ind i hallen. Halinspektøren har nu ulovligt lagt billeder på Facebook af mændene for at få dem til at melde sig selv.

OPDATERING KL. 16.55:

De tre unge gerningsmænd har meldt sig selv, efter at flere personer havde genkendt dem på overvågningsbillederne. De er fredag eftermiddag i gang med at gøre rent efter deres ugerning - og har indvilget i at betale for skaderne. Ifølge halinspektør Bjarne Holmberg vil man ikke anmelde de unge: - De er flove, så det er læring nok. De behøver ikke også at få en plet på straffeattesten, siger han. Opslaget med efterlysningen er nu slettet på Facebook.

Efter en festlig nytårsaften blev halinspektør Bjarne Holmberg vækket af telefonen kort efter klokken fire om natten.

Her fik han beskeden om, at ukendte gerningsmænd havde sprængt et kanonslag inde i træningscentret i Taars Hallen. En eksplosion, der fik klinkerne på gulvet til at sprænges i tusind stykker – og Nordjyllands Beredskab til at rykke ud, da alarmen gik.

- Vi har før oplevet små nytårsløjer, men ikke noget af den her kaliber. Jeg ser det som løjer, der er gået et halvt skridt over grænsen, siger halinspektøren.

Inspektøren skrev om hændelsen på Facebook fredag morgen, hvor han opfordrede de tre gerningsmænd til at melde sig selv:

”Byens bedste brag, det kunne det ha været! Men siden det nu blev affyret inde i hallen blev det det dyreste Det er omkostningstungt at vække halinspektøren kl 4.11 nytårs morgen og besøg af brandvæsenet koster også en smule. Derfor søger vi nu disse tre friske gutter der har meldt sig til at hjælpe med afdragene......”

Ulovlige overvågningsbilleder på Facebook

Inspektøren lagde også overvågningsbilleder på Facebook fra både eksplosionen, men også billeder og beskrivelser af de tre mænd – selv om det er ulovligt.

- Jeg ved godt, vi forbryder os mod loven. Men jeg synes, at når man har lavet noget lort, skal man også vide det. Vi hverken anklager eller truer nogen, og jeg har heller ikke et problem med, at man kan genkende folk på billederne. Vi gør jo bare noget for selv at opklare forbrydelsen, siger Bjarne Holmberg.

Ifølge straffelovens paragraf 264 kan man straffes med bøde eller fængsel indtil seks måneder, hvis man uberettiget videregiver meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden.

Sagt med andre ord: Har man været udsat for tyveri eller hærværk, må man ikke dele billeder af gerningsmændene på Facebook. Det må ifølge en ny lov fra 2018 kun ske internt mellem forretninger og altså ikke i offentligheden.

Alligevel får det ikke halinspektøren til at pille Facebook-opslaget ned:

- Jeg regner med, at der sidder nogle unge mennesker med røde ører derude. De må godt gå med en fornemmelse af, at de har gjort noget forkert. Så håber jeg på, de vil melde sig selv. Gør de det, anmelder vi ikke hærværket til politiet, men det gør vi, hvis de ikke melder sig selv, siger han.

Inspektør: - Vigtigt de tager ansvar

I skrivende stund har mere end 50.000, ifølge halinspektøren, set opslaget på Facebook.

Bjarne Holmberg regner med, at det vil koste omkring 10.000 kroner at skifte de ødelagte klinker og reparere de øvrige skader.

- De er jo tre om at dele de udgifter, så det går nok. Men skulle det gå helt galt, så må de jo vaske gulv for pengene, siger inspektøren, der understreger, at det vigtigste for ham er, at gerningsmændene tager ansvar for det, de har gjort. Så er straffen mindre vigtig.

Det ærgrer nemlig Bjarne Holmberg, at hærværket ødelægger den frihed under ansvar, som Taars Hallen ellers er kendt for i lokalområdet.

- Vi bruger meget energi på, at dørene kan stå åbne, så alle byens borgere frit kan bevæge sig rundt i hallen. Så når nogen træder ved siden ag som her, bruger vi meget energi på at få fat i dem, så vi igen kan åbne op for alle andre, siger han.

Bjarne Holmberg understreger, at alle dørene var låst nytårsaften.

Halinspektøren har allerede modtaget nogle tips til, hvem der kan stå bag hærværket. Men han foretager sig ikke noget endnu – han vil hellere afvente, at de melder sig selv. 

Sådan så eksplosionen ud, da kanonslaget blev kastet ind i hallen natten til fredag. Foto: Overvågningsbilleder fra Tårs Hallen
Sådan så eksplosionen ud, da kanonslaget blev kastet ind i hallen natten til fredag. Foto: Overvågningsbilleder fra Tårs Hallen
Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

070321 Særudsendelse

Særudsendelse med TV 2: Klokken 19 sætter vi fokus på et år med corona

Hjallerup Marked

play Må vi, eller må vi ikke? Foreninger savner svar om Hjallerup Marked

Aalborg sygehus universitetshospital

Efter uro blandt plejepersonale: Aalborg Universitetshospital trækker brev tilbage

20210203-172144-L_29Mb

play Politiker lægger pres på minister: - Døve skal have adgang til tolkede videoer

070321 Særudsendelse

Særudsendelse med TV 2: Klokken 19 sætter vi fokus på et år med corona

Til forsiden

Til forsiden