Spillere fra flere nordjyske badmintonklubber har været udsat for coronavirus i forbindelse med badmintonstævne i Hjørring i weekenden. Foto: Ritzau Scanpix

Spillere fra mange klubber udsat for smitte: Badmintontræner er testet positiv for coronavirus

En træner ved badmintonstævne i Hjørring er smittet med covid-19. Spillere fra flere klubber sendt i karantæne.

Artiklen er opdateret med en rettelse 22.55 - der er ifølge TV2s oplysninger tale om en træner fra Aarhus-området, ikke en spiller. 

n række spillere er sendt hjem i karantæne, efter en træner er testet positiv for covid-19 virus, efter vedkommende deltog ved et badmintonstævne i Hjørring i weekenden. 

Læs også Corona: Aalborg Kommune lukker 36 aktivitetscentre

- Den 7. marts var der holdkampe i Hjørring Badmintonhal, hvor blandt andre spillere fra Vendsyssel Elite Badmintons seniorspillere var i aktion. Vi har i Hjørring Badmintonklub efterfølgende fået besked om, at en af deltagerne, der deltog i holdkampen er blevet konstateret smittet med covid-19 (coronasmitte, red.), skriver Hjørring Badminton Klub på sin hjemmeside i en opdatering, der også er sendt ud til pressen.Derfor er al træning nu aflyst indtil videre.

- Siden vi i Hjørring Badmintonklub fik beskeden om corona-smitte, har vi arbejdet på at orientere alle vores spillere og trænere og alle andre fra Vendsyssel Elite Badminton, der var til stede i hallen den 7. marts i forbindelse med holdkampene i tidsrummet kl. 13-19, lyder det fra badmintonklubben, der også har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed og DGI.

Fra Vendsyssel Elite Badminton lyder det fra formand Jan R. Jensen, at en række af de deltagende spillere fra tredje- og fjerdeholdet er sendt i karantæne. 

Spillere fra Frederikshavn også berørt

Det er ifølge TV2s oplysninger en spiller fra Christiansbjerg, som efter stævnet er konstateret smittet.

To trænere fra Frederikshavn og flere af klubbens spillere var til stede i hallen på samme tid som spilleren fra Aarhus, der siden er testet positiv for corona-virus. 

- Vi afventer lige nu svar fra Styrelsen for Patientsikkerhed om, hvilke forholdsregler vi skal tage, og dem vil vi selvfølgelig følge nøje, men det er nærmest umuligt at komme igennem på telefonen, siger Bjarke Friis fra Frederikshavn Badminton Klubs bestyrelse til Kanal Frederikshavn. 

Læs også Operationer udskydes på grund af coronavirus

Én af FBK's andre spillere, som var i Hjørring i lørdags, er blevet sendt hjem fra arbejde. Hun arbejder hos en tandlæge.

De to pågældende trænere fra FBK har ikke efterfølgende været i kontakt med andre FBK-spillere, og de har heller ikke været i Badmintonhallen i Frederikshavn efter lørdagens holdkampe i Hjørring.

- Der er meget lille chance for, at de er smittet, men vi tager ingen chancer, pointerer Bjarke Friis.

Der var både spillere fra Frederikshavn, Skagen, Hjørring og Aalborg på de to VEB-hold, som lørdag var i aktion i Hjørring.