Seneste nyt

fra Nordjylland

Straffes for at læse på Aalborg Universitet - nu er der godt nyt

Der er nu politisk støtte til det syriske søskendepar Dima og Hassan Aloush, som TV2 Nord fortalte om mandag.

De har de seneste ni år boet i Hjørring, efter at være kommet til landet som kvoteflygtninge. 

Dima Alouch er 27 år og læser medicin på femte semester på Aalborg Universitet. Hassan Alouch er 26 år, læser arkitektur på Aalborg Universitet og arbejder som vikar i hjemmeplejen i Hjørring ved siden af studierne.

Men selv om de har en typisk dansk hverdag fuldtidsstudier, familiehygge og venner, så bliver de fortsat nægtet permanent opholdstilladelse - simpelthen fordi de studerer i stedet for at arbejde.

Hårdt brug for dem i Danmark

For at få permant opholdsstilladelse i Danmark kræver det blandt andet, at man har boet mindst otte år i landet og har haft fuldtidsarbejde i tre og et halvt år i mindst 30 timer om ugen.

Men der bør gøres en undtagelse i søskendeparrets tilfælde, mener det nordjyskvalgte folketingsmedlem fra Radikale Venstre, Christian Friis Bach.

- De unge mennesker, som er her, og som uddanner sig i noget, vi har så hårdt brug for i Danmark, skal have lov til at blive. De skal have lov at have en permanent opholdstilladelse, siger han til TV2 Nord.

Partiet er klar til at kæmpe for, at Dima og hendes bror Hassan kan få lov at blive i landet for altid.

- Det her er en hjertesag for os. Vi har kæmpet for Dima, hendes børn, hendes familie og hendes bror, som jeg kender. De skal have lov at blive, og det håber jeg, regeringen vil lytte til og gøre noget ved.

VIDEO: Christian Friis Bach: - Derfor skal de have lov at blive: