Surdejs-trend kan lokke besøgende til Kornets Hus: - Vi kunne ikke have åbnet på et bedre tidspunkt
Mange er begyndt at bage derhjemme under corona-nedlukningen, og det kan få en afsmittende effekt på besøgstallet i Kornets Hus, som snart er klar til at åbne igen.
I december sidste år slog oplevelsescentret Kornets Hus, der ligger syd for Hjørring, første gang dørene op for besøgende. Kort efter måtte dørene dog lukkes igen, fordi nye corona-restriktioner blev indført, og i de seneste måneder har Kornets Hus været nedlukket.
Det bliver der dog snart ændret på.
- Vi kunne have åbnet den 21. april, men vi har kigget på planerne for genåbningen og kan se, at hvis vi venter til 8. maj med at åbne, så kan vi køre fuldt program fra start. Forsamlingsforbuddet bliver rykket i den rigtige retning, og vi må åbne vores café, så i stedet for at åbne halvt og give gæsterne en halv oplevelse, så har vi valgt at vente og køre fuldt program fra start, siger Johannes Haandsbæk Vestergaard, der er daglig leder i Kornets Hus.
Forventer mange besøgende
Kornets Hus er et nationalt center for viden, oplevelser og inspiration om korn, kornets historie, mangfoldighed og anvendelse. Oplevelsescentret er blevet til efter støtte fra blandt andre lokale og landsdækkende fonde, og centerlederen forventer et større rykind, når Kornets Hus genåbner.
Her vil der være mulighed for at lære mere om, hvad forskellige kornsorter kan bruges til, og så vil besøgende kunne komme med i bageriet.
- Jeg ved, at mange tripper for at komme ud og få nogle nye oplevelser, og kombineret med det faktum at "surdej" har været et af de mest googlede ord i det forgange år, så tror jeg ikke, at man kunne have åbnet Kornets Hus på et bedre tidspunkt, siger Johannes Haandsbæk Vestergaard.
Fra 8. maj og frem til 21. juni vil Kornets Hus have åbent hver weekend, mens der i løbet af sommeren er åbent seks dage om ugen.