Foto: Thomas Gaardsmand

Uddeling af julehjælp: - Mine børn skal holde jul ligesom alle andre

Dansk Julehjælp har uddelt julehjælp til 120 enlige forældre. Alle der har søgt hjælpen, har fået den.

Hvert år søger flere familier om julehjælp end det forrige. Det mærker man også i Hjørring, hvor man onsdag uddelte kassevis af julehjælp til lokale familier.

Mange steder i landet har hjælpeorganisationerne svært ved at imødekomme de mange ansøgninger til julehjælp. Men i Hjørring er der blevet uddelt julehjælp til alle de 120 familier, der har søgt det.

- Jeg bliver selvfølgelig glad og også lidt rørt over det, fordi der er mange, der er lidt flove over at komme og skulle have julehjælp, men jeg synes, det er en glæde at kunne give de familier en god juleaften, siger Jette Videnkjær, der er formand for Dansk Julehjælp i Hjørring.

I Hjørring er det enlige forældre på overførselsindkomst, der kan få julehjælp. En af dem der har været forbi, er Malene Broder Woller, som er alene med sin søn.

- Jeg har ikke den store indkomst, og jeg har en masse gæld fra tidligere. Derfor er det en god hjælp for os, forklarer hun.

Økonomi er svært, når man er alene med fire børn

Det er Hjørring Kommune der vælger, hvem der skal modtage julehjælpen. Julehjælpen består af julemad, gavekort og gaver til børnene.

- Jeg kan høre på mange, det betyder meget. Ellers havde de simpelthen ikke råd til at holde jul. Jeg ved godt, det er en stak af glæde, for så kommer hverdagen igen. Men vi gør i hvert fald, at de kan holde en god jul, siger Jette Videnkjær.

En anden der har glæde af den hjælp, er Hivin Afandi, der er på offentlig forsørgelse, mens hun er i et ressourceforløb hos Bilka. Hun er alene med fire børn.

- Det er lidt svært med økonomien. Men mine børn skal holde jul ligesom alle de andre børn, siger hun.