Vendsyssel FF sejrer i lokalbrag

Vendsyssel FF ligger i toppen af første division, efter de tirsdag tog en sejr mod Hobro IK.

I sidste sæson havde Hobro IK godt styr på lokalrivalerne fra Vendsyssel FF. Tirsdag aften måtte de dog gå fra banen som tabere. Kampen endte 1-0 til Vendsyssel, som var bedst i første halvleg. Hobro havde imidlertid mulighederne for at reducere, men de manglende skarpheden.

Kampreferat

De to tidligere nordjyske Superligamandskaber Vendsyssel FF og Hobro IK mødte her til aften hinanden i sæsonens første lokalopgør på Nord Energi Arena i Hjørring.

Forud for kampen trak det op til uvejr med skybrud og torden, men fra kampstart var det kun Hobros spillere, som kom ud til et sandt uvejr mod et energisk og tændt hjemmehold fra Vendsyssel FF.

Allerede efter seks minutter var Vendsyssel-angriberen Lasse Steffensen, der stod over i sidste kamp, tæt på med et lumsk hovedstød. Hjemmeholdet forsatte herefter med at presse på, og en Wessam Abou Ali i spillehumør havde flere gode fremstød.

Efter godt og vel 15 minutter kom belønningen. På en returbold tog Parfait Bizoza chancen med en såkaldt “first timer”, og bolden fik ekstra fart på den regnvåde bane og susede direkte ind bag Hobros målmand Adrian Kappenberger. Stillingen var dermed 1-0.

Hjemmeholdet sad totalt på kampen, og der skulle gå næsten en halv time, før Hobro fik deres første store chance. Det blev heller ikke bedre af, at Hobros anfører Simon Jakobsen måtte forlade banen i første halvleg med en skade.

Kampen vender

Til trods for det kom gæsterne lidt bedre med mod slutningen af halvlegen, og Louicius Deedson havde et godt forsøg i slutningen af første halvleg, men igen uden scoring.

Hobro skiftede to mand i pausen, og det hjalp, for det var Hobro, der satte sig på anden halvleg, hvor de havde flere gode forsøg.

De 1200 tilskuere kunne ikke rigtig forstå, hvad der var blevet af Vendsyssel FF. De kunne slet ikke få noget spil til at hænge sammen i anden halvleg, og det så flere gange ud som om, at hjemmeholdets spillere var tappet for kræfter.

Efter 72 minutter var Hobro tæt på at udligne men et hovedstød gik lige over Vendsyssels mål. I den anden ende havde Vendsyssel kun få chancer. Lasse Steffensen, som man ikke så meget til, havde et forsøg lige forbi.

10 minutter før tid lignede det en udligning, men Hobro misbrugte på det skammeligste en kæmpe chance tæt inde under mål. Det havde ellers ikke været ufortjent, hvis gæsteren havde udlignet, for kampen var vendt helt på hovedet.

På Vendsyssel FF's udskiftningsbænk dansede cheftræner Henrik Pedersen til tider krigsdans over hjemmeholdets manglende effektivitet, men det holdt hjem.

Vendsyssel FF tog første stik mod lokalrivalerne med en sejr på 1-0. Uafgjort havde måske været et mere fair resultat.

Vendyssel-spilleren Wessam Abou Ali var godt tilfreds med sejren, selvom spillet ikke var i top. Foto: Morgens Jørgensen