Se interviews: Vendsyssel FF sikrede uafgjort med 10 mand

Overlevelsen i 1. division er langt fra sikret for Vendsyssel FF, der søndag spillede uafgjort mod Hobro IK.

Frygten for at slutte 1.division af på en af de to nedrykningspladser er ikke blevet mindre i Vendsyssel FF, der lige nu er midt i både et sportsligt og økonomisk stormvejr.

Spillerne, der ikke har fået løn for april skulle ellers udnytte dagens kamp mod Hobro til at komme over nedrykningsstregen, og overlade den øjeblikkelige placering i bunden til Kolding. Men lokalrivalerne fra Hobro IK ville det anderledes.

Efter en første halvleg hvor Vendyssel FF både viste flotte takter rent spilmæssigt og formåede at komme foran efter et kvarters spil på mål af franske Gregory Berthier blev anden halvleg til en mildest talt rodet affære.

Masser af kort til Vendsyssel

Efter 55 minutter udlignede Hobros Simon Jakobsen til 1-1 og derefter blev kampen til en hård omgang fodbold - og alle vil forstå hvis dommerens højre arm er øm efter de 90 minutter i Hjørring. Syv gule kort og et rødt blev der delt ud.

Tre af dem - to gule og det ene røde - gik til østrigske Muhammed Cham Saracevic fra Vendsyssel FF, der efter 61 minutters spil måtte tidligt i bad og samtidig efterlod de 10 resterende VFF-spillere med den hårde opgave at sikre det uafgjorte resultat.

Det lykkedes, men undervejs blev der altså indkasseret yderligere tre gule kort.

Med det uafgjorte resultat er Vendsyssel FF fortsat under nedrykningsstregen. Der er fem kampe tilbage inden alt er afgjort.

Tidligere direktør beklager manglende løn

Fredag forlod Jacob Andersen direktionen i Vendsyssel FF. Andersen ejede en stor del af klubben og har fortsat en minoritetspost i selskabet - og en post i bestyrelsen.

Overfor TV2 Nord som mødte Jacob Andersen på Hjørring Stadion forud for kampen, beklager han - som bestyrelsesmedlem - at spillerne ikke har fået løn.

- Det var noget jeg blev opmærksom på i fredags og jeg har gjort det meget klart overfor vores hovedaktionær at sådan en fejl ikke må ske igen. Det er meget udansk og meget uvendsysselsk ikke at betale sine ting til tiden, forklarer Jacob Andersen.

Han fortæller videre, at der ikke er nogen sammenhæng mellem den aktuelle økonomiske krise og hans afgang som direktør.

- Da vi solgte aktiemajoriteten til Core Sports Capital i august blev det aftalt, at jeg skulle agere som direktør i en periode og den periode er nu udløbet.

I februar udtale Ahmed Schaefer, at Core Sports Capital ikke ville skyde flere midler i deres nyerhvervede klub i Vendsyssel hvis klubben ender med at rykke ned i 2. division. Den udtalelse er nu måske aktuel, så hvad kommer der egentlig til at ske, hvis ikke det sportslige flasker sig i den kommende tid?

- Det skal du tale med Ahmed Schaefer om. Det var en uheldig udtalelse han kom med i februar måned, for den har også bare givet uro. Men kommer det dertil, så lader vi det ikke bare sejle uanset hvad de ender med at gøre i Core Sport Capital. Så må vi tage ned og tale med dem, hvis pengekassen er tom eller hvad ved jeg. Så må vi finde en løsning på det.