LIGE NU:

Venstrevalg i Hjørring: Det mener borgerne

Mandag aften skal Venstre i Hjørring Kommune afgøre, hvem der skal være partiets spidskandidat. Blandt borgerne tror man dog, det bliver svært at vippe den nuværende borgmester af pinden uanset, hvem kandidaten bliver.

Der skal vælges en spidskandidat hos partiet Venstre i Hjørring Kommune. En kandidat, som til kommunalvalget næste år, skal tage kampen om borgmesterposten op med Hjørrings nuværende borgmester Arne Boelt (S).

Men det kan blive svært. Den nuværende borgmester er nemlig populær blandt borgerne, der umiddelbart ikke tror, at han kan vippes af pinden.

quote Jeg har et godt hjerte til Arne Boelt. Så for mig gør det ikke noget, at han bliver

- Jonas Rasmussen, souschef ved YouSee i Hjørring

- Arne Boelt, han er jo en gammel Sindal-dreng, og det er jeg også selv. Arne Boelt har været min fodboldtræner engang for mange år siden, så jeg har et godt hjerte til Arne Boelt. Så for mig gør det ikke noget, at han bliver, siger Jonas Rasmussen, der er souschef ved YouSee i Hjørring. 

- Nej, det tror jeg ikke. Nu har der været socialdemokratisk borgmester i, det ved jeg ikke, altid. I hvert fald siden, jeg stiftede bekendtskab med Hjørring i 1988, der har det været en socialdemokratisk borgmester, som har siddet. Så det har jeg svært ved at forestille mig, at det bliver anderledes, siger Jan Falsig Hansen, der er optiker i Hjørring.

De tre kandidater, der mandag aften kæmper om at blive valgt til spidskandidat i Hjørrings næststørste parti, er Søren Smalbro, Henrik Jørgensen og Jakob Borup.

Og selvom de fleste af de borgere i Hjørring, som vi talte med mandag, ikke er helt sikre på, hvem kandidaterne er, og at der i det hele taget er valg i partiet, så tror de ikke, at det udgør en trussel mod Arne Boelt.

- Det tror jeg absolut ikke. Han har helt klart min stemme, siger Jette Thygesen, der er pædagog i Hjørring.