LIGE NU:

23 trafikanter sigtet for ulovligheder i Hjørring-området

600 trafikanter blev søndag standset i politiets trafikkontrol i store dele af området omkring Hjørring. Flere havde drukket alt for meget til at køre.

Nordjyllands Politis færdselsafdeling holdt søndag flere steder rundt om Hjørring klar med motorcykler og patruljebiler, da der var storstilet razzia.

Hele 600 trafikanter blev standset. Heraf viste det sig, at der var 23 bilister og knallertkører, der helt klart skulle have holdt sig væk fra køretøjet - og i stedet valgt at overlade rattet til en anden eller bare gå.

Tre bilister kørte med for meget alkohol i blodet, mens to knallertkører også havde en promille over det tilladte.

Fire personer mente, de kunne kalde sig bilister til trods for, at de sådan set slet ikke har kørekort til bil. Det forhindrede dem søndag dog ikke i alligevel at sætte sig bag rattet og køre bil. Lige indtil politiet altså nu har standset dem.

Fem knallertkører havde været lige lovlige kreative i forhold til deres køretøj, de fem knallerter var nemlig alle blevet "pillet ved", sådan at de kunne for stærkt - og det er ulovligt. 

Ni trafikanter er blevet noteret for andre former for ulovligheder i trafikken.

Så alt i alt er der blevet 23 sager og sigtelser. Og det var et hold på ni betjente fra færdselsafdelingen, der søndag stod bag trafikkontrollen.