Foto: Bruno Stagsted

43-årig anholdt efter halvandet år med afpresning og trusler

En 43-årig mand fra Hjørring er sigtet for røveri, afpresning, vidnetrusler og stofbesiddelser. Tirsdag besluttede retten i Hjørring at varetægtsfængsle ham i fire uger.

Et grundlovsforhør ved retten i Hjørring endte tirsdag eftermiddag med, at retten besluttede at varetægtsfængsle en 43-årig mand fra Hjørring.

Kendelsen kom, efter den sigtede i halvandet år havde afpresset og senest truet en mand, han har kendt siden sine ungdomsår. Noget, der i starten af november fik den forurettede til at politianmelde den 43-årige mand. 

Det fortæller anklager ved Nordjyllands Politi, Mathias Andersen.

- Det begyndte med, at den sigtede begik røveri mod den forurettede den 6. maj sidste år. Siden har han så afpresset manden, og efter sagen blev meldt til politiet, har han også truet manden, forklarer Mathias Andersen.

Den 43-årige nægtede både røveri, afpresning og trusler. Men han erkendte dog at have forsøgt at afpresse en anden person og at have været i besiddelse af 82 gram hash.

Dørene blev lukket ved grundlovsforhøret, da politiet mener, at der måske er flere medgerningsmænd i sagen, oplyser anklager Mathias Andersen.

Derfor besluttede man også at varetægtsfængsle den 43-årige mand. En afgørelse, manden kærede på stedet.