Seneste nyt:

5-årig nordjyde finder flaskepost fra 5-årig hollænder

Lørdag formiddag fandt 5-årige Eva en flaskepost på Tornby Strand. Flaskeposten er sendt fra en anden 5-årig pige fra Holland.

Det skulle være en helt almindelig tur på stranden for at lege og samle sten for Lene Larsen-Ledet og familien fra Vrå lørdag formiddag. Men en speciel oplevelse for hele familien ventede i vandkanten på Tornby Strand.

Lene Larsen-Ledet fik øje på noget, hun i første omgang troede var noget skrald. Men da datteren Eva på fem år kom tættere på, finder de ud af, det var en vodka-flaske med en tegning inden i.

De åbnede straks flasken, som virkede meget godt forseglet.

-Den var helt tør og tegningen virkede ret frisk, siger Lene Larsen-Ledet.

 

 
 
Foto: Privatfoto

 

På bagsiden af tegningen var der på computer skrevet en besked på tre forskellige sprog – hollandsk, engelsk og tysk. Det viser sig, at flaskeposten er sendt fra en pige, som havde et tema om pirater i sin børnehave.

Flaskeposten vakte stor begejstring hos 5 årige Eva, der indtil lørdag ikke vidste, hvad en flaskepost var.

- Men hun var meget nysgerrig, og spurgte: Hvor kommer det fra. Kan pigen snakke dansk? Hun var også meget nysgerrig på pigens alder, siger Lene Larsen-Ledet.

- Hello, I am Lily I am 5 years old and attend primary school The Lighthouse in the Netherlands (…) Could you send me a message through the mail?, stod der blandt andet i flaskeposten.

Det fik familien til at skrive et svar til 5-årige Lily i Holland med det samme.

-Eva troede, at vi skulle sende en flaskepost til hende. Men jeg måtte forklare Eva, at pigen havde skrevet sin adresse, og det betød, vi skulle sende brevet i den røde postkasse, siger Lene Larsen-Ledet.

 

 
 
Foto: (Privatfoto)

 

Desværre var der ingen dato på tegningen fra hollandske Lily, så det er ikke til at vide, hvor lang tid flaskeposten har været undervejs. Lene Larsen-Ledet har forsøgt at finde frem til familien på Facebook – men måtte erkende, at Van Den Elst er ret almindeligt efternavn i Holland. Men via Google kunne Lene Larsen-Ledet se, at adressen findes, så nu skal brevet sendes til Holland.

Mens der ventes i spænding på et muligt svar, kan ventetiden bruges på at sætte en ny flaskepost i vandet.

-Det vil Eva meget gerne, så det skal vi have gjort i foråret, fortæller Lene Larsen-Ledet.