Brandfolkene kom på overarbejde, da de skulle redde fem heste ud af en brændende lade i Sindal lørdag aften. Foto: Per Frank Paulsen

5 heste reddet ud efter brand i lade

Nordjyllands Beredskab blev lørdag aften kaldt ud til en gårdbrand i Sindal, hvor tre mennesker og fem heste blev udsat for lettere røgforgiftning.

Brandfolkene skulle fem heste ud af en stald, da de lørdag aften kørte til en gårdbrand i Sindal. Det oplyser indsatsleder ved Nordjyllands Beredskab Thomas Dybro. 

Indsatslederen fortæller, at de herefter tilkaldte en dyrlæge, men at hele forløbet foregik stille og roligt, da hestene blev reddet ud uden at lide større nød.

- Hestene skulle blive ude resten af natten og få lidt frisk luft. De bliver selvfølgelig stressede efter sådan noget, men ellers gik det rigtig fint, siger Thomas Dybbro.

Udover hestene var der også tre personer på gården, som blev udsat for lettere røgforgiftning. De blev herefter kørt på Regionshospital Nordjylland i Hjørring til observation. 

- Der var skader for mange tusinde korner på gården, men vi nåede at få reddet en masse dyrt seletøj og flere sadler ud, siger Thomas Dybro.

Besværlig brandslukning

Branden gav flere udfordringer for brandfolkene, da taget bestod af store stålplader, som beredskabet ikke kunne skyde vand igennem. Brandfolkene tilkaldte derfor en stor højtryksrenser, der kunne trænge igennem pladerne for at slukke branden. 

Der blev også sendt bud efter en stigevogn, så brandfolkene kunne fjerne flere af stålpladerne og slukke branden på traditionel vis. 

- Det værste ved branden var oprydningen. Da branden var slukket, skulle vi have al halmen ud for at fjerne eventuelle gløder. Slutteligt skulle vi spule hele laden efter med vand, siger Thomas Dybro. 

Indsatslederen oplyser, at han ikke ved, hvordan branden opstod, og at politiets efterforskning nu skal kortlægge, hvad der er sket.