LIGE NU:

Bagedysten-Liv Martine: - Nordjylland betyder alt for mig

26-årige Liv Martine har fuld fart på karrieren som hele Danmarks mesterbager, men hun holder fast i sin tilværelse i Nordjylland.

Det er snart to år siden, nordjyske Liv Martine Hansen stillede op i og vandt bagekonkurrencen "Den Store Bagedyst" på DR1. Et valg, der i den grad har ændret hendes liv siden.

Pædagogjobbet er blevet skiftet ud med en tilværelse fuld af kagedej, timer i køkkenet og et væld af nye projekter. Senest har Liv Martine sendt sin første bagebog på gaden, "Kagetid", hun har afholdt bagekurser for børn, og hun har lanceret en lille tøjkollektion i kagebagningens tegn.

Jo, tingene har i den grad taget fart for den unge nordjyde, og hun tilbringer mere og mere tid i København for at lancere sin bog. Men det betyder langt fra, at hun har tænkt sig at forlade Vendsyssel og rykke sin tilværelse permanent.

- Jeg har det sådan, at jeg kan være i København i fem-seks dage, men så skal jeg altså også hjem. Og det er sådan en helt speciel følelse, jeg har, for jeg skal hjem, og jeg skal ud i naturen, og jeg skal kunne trække vejret. Og det kan jeg ikke derovre. Derfor er det virkelig vigtigt for mig, at jeg kommer tilbage til Hirtshals og til naturen, sagde Liv Martine, da hun mandag aften var gæst i Nordliv på TV2 Salto.

Det betyder, at hun bevæger sig rundt i to meget kontrastfyldte verdener. En i København med fart og store armbevægelser, og en hjemme i Nordjylland, hvor hun kan lede efter landbrug sammen med sin kæreste og ride på sin hest i Uggerby Klit.

- Nordjylland betyder alt for mig. Mange kan ikke forstå det, men de har heller ikke mærket det rigtigt, den her følelse af at gå en tur i de nordjyske skove eller tage ned til Vesterhavet og blive blæst godt igennem. Det er noget helt særligt for mig, forklarer Liv Martine.

Siden hun vandt Den Store Bagedyst har hendes liv taget noget af en drejning. Men Liv Martine har stadig begge fødder plantet solidt i den nordjyske muld.

quote Jeg ved ikke, om berømmelsen betyder noget som sådan, men det betyder noget, at min hobby, der her kage-kreative-univers, er noget, folk sætter pris på.

Liv Martine Hansen

- Jeg ved ikke, om berømmelsen betyder noget som sådan, men det betyder noget, at min hobby, det her kage-kreative-univers, er noget, folk sætter pris på, og at folk synes, det er fedt. Så berømmelsen rører mig ikke så meget, men at folk godt kan lide det, jeg laver, det gør mig virkelig glad, siger Liv Martine.

Hendes nye bog, "Kagetid", der især henvender sig til piger og deres mødre, er blevet udgivet i samarbejde med Christiane Schaumburg-Müller på forlaget ChriChri og præsenterer opskrifter på flotte kager, der er lette at gå til.

- Kendetegnende for bogen er, at man får noget, der ser flot ud, men som samtidig er nemt at lave. Man skal ikke stå i køkkenet i fire-fem timer, for det er de færreste børnefamilier eller almindelige mennesker, der har så god tid og vil bruge så lang tid på kager. Så jeg er gået efter et vildt udtryk, men med nogle lette ingredienser og nogle lette opskrifter, så det ikke bliver lige så svært som i bagedysten, siger Liv Martine.

Du kan se meget mere fra Nordliv på linket her.

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Blå blink

Spritbilist nikkede politibetjent en skalle - og forsøgte at bide betjenten i låret

Peter Sørensen

Peter Sørensen stopper som cheftræner i Hobro

Coronatest

Se kortet: Du får maksimalt 20 kilometer til et teststed

politikere

Den tredje Limfjordsforbindelse: Ny rapport skaber uenighed på Christiansborg

Til forsiden

Til forsiden