LIGE NU:

Beredskabet fungerer til Dana Cup

Embedslægen og Fødevarestyrelsen roser Dana Cup for håndteringen af det maveonde, der onsdag ramte 30-35 spillere under dette års Dana Cup.

Det store beredskab  af frivillige gik straks i aktion da det blev opdaget af flere spillere, der alle var indkvarteret på Muldbjergskolen i Hjørring blev dårlig med opkast og maveonde.

De berørte spillere blev straks isoleret i nogen rum i det fjerneste hjørne af skolen, med det samme blev der indkaldt ekstra rengøringsselskab til en grundig rengøring og desinficering af det område spilleren boede på, og de ramte spillere måtte ikke forlade skolen eller komme i berøring med andre.

- Jeg synes, det er vældig trist. De er jo kommet for at spille fodbold, siger Jette Andersen, der er direktør for Dana Cup. 

Og der tages stadig ingen chancer, så alle spillere og ledere, der er indkvarteret på Muldbjergskolen, har fået deres eget spiserum under den resterende del af Dana Cup, hvor der ligeledes står vagter klar til at sørge for, at alle der går ind og ud får vasket hænder og bliver instrueret i håndhygiejne.

- Vi har isoleret de ramte, så de ikke kommer ud og smitter alle os andre, siger stævnelæge Jacob Friis og understreger, at det er vigtigt, man ikke går i panik og begynder at rejse hjem fra turneringen.

I stedet skal man sørge for ordentlig hygiejne, og han roser de frivillige på skolen for at handle hurtigt og kontakte lægen, der med det samme fik isoleret de berørte spillere. Omfanget er i løbet af de sidste dage aftaget.

Jacob Friis og de mange frivillige i lægeteltet har dog også meget andet at se til. På grund af varmen og de tørre baner er der mange fodskader og spillere, der har fået for lidt væske.  

Lørdag er der store finaledag, og de spilles på det nye Hjørring Stadion hvor man forventer, at mange tusinde tilskuere kommer og kikker med.