Foto: Josep Lago, Scanpix

Bilforhandler: Lavere afgift betyder ikke altid større gevinst for kunder

Bilbranchen mener, at regeringen glemmer at fortælle, at det ikke kun er nye biler, der bliver billigere - det gør forbrugerens gamle også.

Meningerne er mildest talte i den danske befolkning, når det kommer til regeringens udspil om at sænke registreringsafgiften på biler fra 150 procent til 100 procent. Lige fra dem, der ikke kan få armene ned af ren og skær begejstring, til dem, der frygter, at det slår bunden ud af statskassen.

De nordjyske bilforhandlere er blandt dem, der er glade for regeringens nye udspil til en ny registreringsafgift, der betyder, at biler kan blive billigere. Men de advarer om, at kundernes besparelser nok ikke vil være så stor, som regeringen lægger op til.

Når der købes en ny bil, sælger mange også deres gamle bil til forhandleren. Men ligesom den nye bil kan erhverves billigere, vil den gamle bil også falde i pris. Forhandleren vil simpelthen give mindre for den, og så er besparelsen altså ikke stor, som regeringen siger - og det glemmer man at fortælle, lyder det fra branchen.

 

- Den besparelse, de lægger op til, den er også fuldstændig rigtigt, hvis folk ikke har en bil, de vil af med, når de køber ny. Den kan godt være lidt oversolgt, når der er en byttebil, der skal med i handelen. For der er vi nødt til at tage højde for, at den ikke er det samme værd, som den var i forgårs, lyder det fra Michael Riisager, salgschef hos Brdr. Hosbond i Hjørring.

Regeringens forslag om en lavere registreringsafgift vil sandsynligvis komme med i forhandlinger, der begynder i næste uge.