01:16

Modstandere af et nyt vindmølleprojekt ved Børglum Kloster har afleveret underskrifter til Hjørring Kommune

Borgere i protest: Afleverer flere tusinde underskrifter mod vindmøllepark

Ejerne og naboer til Børglum Kloster mødte onsdag op på rådhuset i Hjørring for at protesterer mod planerne om en ny vindmøllepark.

Hjørring Kommune arbejder lige nu med planer om at bygge en ny vindmøllepark i området omkring Børglum Kloster. Projektet har fået navnet Hjortnæs II, og det skal efter planen bestå af otte vindmøller, der hver især er 150 meter høje. 

Det møder stor modstand fra borgerne i området. Derfor har flere været ude at samle underskrifter, og de omkring 2.800 underskrifter blev onsdag formiddag afleveret til politikerne i Hjørring Kommune. 

- Projeket vil være utroligt ødelæggende både for klosteret, men også for naturlandskabet. Jeg har været rundt og samle underskrifter ind, og har ikke fået et eneste nej.  Alle siger, at vi skal passe på klosteret og landskabet, fortæller Anne Rotbøll, der bor på klosteret. 

Læs også Børglum Kloster protesterer mod kæmpevindmøller

Flere af de lokale var også mødt op på rådhuset, da underskrifterne skulle afleveres. De blev afleveret til Søren Smalbro (V), der er formand for teknik- og miljøudvalget i Hjørring Kommune. Udvalget skal mødes senere onsdag for at diskutere, om man skal gå videre med planerne for vindmølleparken. Søren Smalbro vil dog ikke komme ind på, hvad underskriftsindsamlingen får af betydning for planerne. 

Vindmøller er jo gode, men de skal ud i på havet og stå, hvor de ikke generer nogen og ikke ødelægger vores flotte landskab.

Anne Rotbøll

- Det tager vi inde til udvalgsmødet, det vil være forkert af mig, at komme med indicier her omkring, hvad det ender med, fortæller Søren Smalbro. 

Læs også Thulesen Dahl om vindmøllepark: - Jeg vil selv ud og se udfordringerne

Blandt de lokale er de ikke i tvivl om, hvorvidt deres mange underskrifter bør få betydning for kommunens beslutning. 

- Det håber jeg da. De er jo folkevalgte. Vindmøller er jo gode, men de skal ud i på havet og stå, hvor de ikke generer nogen og ikke ødelægger vores flotte landskab, fortæller Anne Rotbøll. 

Selvom Søren Smalbro ikke vil kommentere på, om underskrifterne får betydning for kommunens beslutning, så giver det stof til eftertanke, at der er så stor modstand mod projektet. 

- Jeg kan se med fremmødet i dag, at der nok er flere modstandere af projektet i området derude, end vi først havde regnet med. Og det gør indtryk. Det må jeg medgive, fortæller Søren Smalbro. 

Teknik- og miljøudvalget har møde klokken 15.00 onsdag eftermiddag. Hvis de beslutter sig for at gå videre med planerne, vil der senere på måneden blive afholdt et offentligt møde, hvor borgere kan give sin mening til kende. 

02:52 Luk video