Foto: Anders Bøgh (privatfoto)

Foto: www.flaskeposten.nu

Foto: Christian Haaber Rasch (privatfoto)

Foto: Christian Haaber Rasch (privatfoto)

Foto: www.flaskeposten.nu

1 af 5

Brand i Hjørring: Voldsom røgudvikling over byen

Onsdag morgen måtte politi og brandvæsen rykke ud til en brand i et nybyggeri i Hjørring. En søjle af sundhedsskadelig røg kunne ses flere kilometer væk.

Både politiet og beredskabet rykkede onsdag morgen ud til en brand i en ny etageejendom i Hjørring. Taget på bygningen stod i flammer, og ilden udviklede en massiv sort sundhedsskadelig røg.

- Der er 10-20 meters flammer, da vi kommer frem, og en meget kraftig grim sort røg, fortæller indsatsleder Thomas Dybro fra Nordjyllands Beredskab.

  Foto: www.flaskeposten.nu

Da der ligger et boligområde i nærheden, var beredskabet i gang med at sende en beredskabsmeddelelse ud. Det var primært området omkring Sct Knuds Park og den sydlige del af Norgeskvarteret, der var berørt.

Man kan ikke rigtigt fornemme på billedet, hvor voldsomt det egentligt var. Det så vildt ud.

Christian Haaber Rasch, øjenvidne

- Man skal ikke indånde den røg. Det er et oliemateriale, og den sorte røg er stærkt sundhedsskadelig. Det lugtede sådan helt plastisk, fortæller indsatslederen.

- Vi havde politiet ovre i beboelsesområdet med højttalere, for at bede folk om at blive indendørs. Vi var også på vej med en beredskabsmeddelelse, men så fik vi faktisk styr på branden og røgspredningen relativt hurtigt, fortsætter han.

En af dem, der så branden var Christian Haaber Rasch.

- Vi var nok en kilometer fra branden, men havde frit udsyn. Fra den første røg kom, kunne vi se, at det var voldsomt. Man kan ikke rigtigt fornemme på billedet, hvor voldsomt det egentligt var. Det så vildt ud. Vi tænkte på om røgen var giftigt, så vi sørgede for at alle vinduer var lukkede, fortæller Christian Haaber Rasch.

Branden var opstået i forbindelse med byggeriet af ejendommen. Der gik ild i noget isoleringen i forbindelse med brænding af dampspærre på taget, og derfra spredte ilden sig.

  Foto: Christian Haaber Rasch (privatfoto)

Enkelte personer måtte evakueres fra bygningen.

Vi var bange for at gå på taget i starten på grund af den høje temperaturudvikling. Men vi fik heldigvis styr på det

Thomas Dybro, indsatsleder hos Nordjyllands Beredskab

- Heldigvis var ilden oppe på taget på udvendig side, så det var nemt at komme til og slukke det. Vi var bange for at gå på taget i starten på grund af den høje temperaturudvikling. Men vi fik heldigvis styr på det på en halv time, siger indsatslederen.

Beredskabet fra både stationen i Hjørring, Hirtshals og Sindal kom og deltog i aktionen med fem køretøjer og 13 mand.

- Der er ingen grund til bekymring længere, slår indsatslederen fast.

Ifølge Nordjyllands Politi er en håndværker blevet sigtet for overtrædelse af beredskabsloven.