02:49

Et ungt par fra Tårs har vundet et bryllup til 135.000 kroner. Nu er planlægningen i gang.

Foto: Anne Christensen

02:48

1 af 3

Bryllup for 135.000 kroner: Jagten på kjolen er gået ind

Med bare fire uger til den store dag skal det gå hurtigt med forberedelserne - og med at vælge kjolen - for 24-årige Dina Nørgaard fra Tårs.

Overraskelsen var tydelig at læse i ansigterne på 25-årige Peter Thestrup og 24-årige Dina Nørgaard, da de tirsdag morgen fik den glædelige nyhed, at de havde vundet en bryllupsfest med alt betalt - den glade giver var Vendsyssel Historiske Museum og et hav af sponsorer.

- Det var helt overvældende, bemærkede Dina Nørgaard efterfølgende.

Men overvældende bliver det vist først nu, hvor forberedelserne til brylluppet er gået i gang. Det skal nemlig stå allerede den 12. november, så der er kun fire uger til at få alt på plads. Og det betød, at jagten på den helt rigtige kjole til den store dag hurtigt gik ind.

Allerede i dag, fredag, tog den vordende brud med sin mor og sine søstre ind til Lucca i Sindal for at prøve kjoler. Her stod ekspedienter og eksperter klar med adskillige modeller, der skulle prøves, før en beslutning kunne træffes. Og ifølge TV2 Nords udsendte var der mange kjoler, der skulle ses an.

I alt havde 130 par fra Vendsyssel lagt billet ind på at vinde konkurrencen, hvor Vendyssel Historiske Museum og forskellige sponserer sammen udlovede et bryllup til 135.000 kroner komplet med karetkørsel, bryllupstøj, ringe og en fest for 56 personer med alt betalt på Hjørrings gamle rådhus. Til gengæld skal museet så dokumentere selve brylluppet i både tekst og billeder, så det senere kan indgå i en udstilling.

Hvordan kjoleprøvningen og dagens øvrige forberedelser spændte af, kan du se i vores nyhedsudsendelse klokken 19.30.