01:55

Burgersalg til fordel for hjemløse

Horne Efterskoles elever sælger i aften burgermenuer til fordel for hjemløseavisen Hus Forbi. Burgersalget er en del af skolens temauge, ”Hornehjælp”. Målet er at slå indtægten fra en identisk temauge sidste år. Dengang var overskuddet på over 200.000 kr. – og gik ubeskåret til Hus Forbi.

At der er travlhed i køkkenet på en efterskole er næppe nogen nyhed. Men i køkkenet på Horne Efterskole var travlheden i dag løftet til et ekstra intenst niveau. For når over 1000 burgere samt tilbehør og dessert skal forberedes, kræver det en del arbejdsomme hænder.

- Der er 12 ekstra med i køkkenet i dag, så det hele ser pænt og snorlige ud, når folk kommer og skal have det udleveret i aften, fortæller Uffe Truelsen, køkkenchef på Horne Efterskole.

Som en del af skolens temauge ”Hornehjælp”, har skolen valgt – endnu en gang – at sælge burgere med hele tilbehøret samt dessert, og lade overskuddet gå til hjemløseavisen Hus Forbi. Kunderne er de lokale i Horne samt flere af elevernes forældre. Sidste år genererede temaugen et overskud på over 200.000 kr. Skolen håber på at slå rekorden i år.

- Projektet skal først og fremmest skabe en opmærksomhed blandt vores elever om, at der findes mennesker i Danmark, som har det svært, siger Uffe Truelsen.

Mød de arbejdsomme elever i køkkenet på Horne Efterskole i indslaget øverst i artiklen.