02:01

Se indslaget fra retssagens første dag.

Dom i mystisk sag fra Elling - forstå sagen på to minutter

I dag falder dommen i en helt speciel sag fra Elling ved Frederikshavn. To mænd er tiltalt for drabsforsøg, og voldsofferet er også selv på anklagebænken i samme sag. Ligeledes blev en kvinde med forbindelse til mændene fundet død samme aften.

Et nævningeting tager i retten i Hjørring i dag stilling til, om de tre mænd skal findes skyldige i tiltalerne i den usædvanlige sag fra Elling, hvor en 36-årig mand i oktober blev fundet hårdt kvæstet og overhældt med benzin bag i en bil.

Den 36-årige mands svigerinde blev senere samme døgn fundet død på en mark i nærheden.

Læs også Elling-sag: Tiltaltes forklaringer stritter i flere retninger

Voldsepisoderne imellem mændene fandt sted efter et drikkelag i Elling den 23. oktober 2016, og har altså mundet ud i denne rodede retssag, som har båret præg af de tiltaltes skiftende forklaringer og svigtende hukommelse. 

En 49-årig mand og en 41-årig mand er sagens hovedtiltalte. De er anklaget for forsøg på manddrab på en 36-årig mand. De tre mænd sad og drak sammen i en større flok den nat i oktober, da den 36-årige ifølge anklageskriftet pludselig gik til angreb på flere af deltagerne. Det fik de to anklagede til at gå til modangreb på den 36-årige, som endte med at få flere kraniebrud og en hjerneblødning. Den 36-årige mand blev fundet slået, stukket og overhældt med benzin bag i en varebil.

Læs også Elling-voldsoffer: - Jeg tog en sjus og vågnede flere dage senere af koma

En 50-årig kvinde, der var svigerinde til den 36-årige mand, døde den samme nat. Hun blev fundet uden for ejendommen. Kvinden døde dog ikke som følge af en forbrydelse, blev det senere slået fast. Anklager Peter Rask sagde i retten, at hendes dødsårsag stadig er ukendt, og at det nok aldrig kommer frem. 

Tirsdag klokken 13.00 falder der dom i retssagen.

Læs også To mænd fængslet i grov sag: Ville sætte ild til 35-årig