LIGE NU:

Drab i Hirtshals: Fætre begge kendt skyldige

Begge tiltalte mænd i sagen om drabet på en 42-årig rumæner er kendt skyldige for vold med døden til følge.

To mænd er onsdag middag blevet kendt i skyldige i grov vold med døden til følge ved Retten i Hjørring.

De to mænd på 30 og 27 år fra Hirtshals er kendt skyldige i overtrædelse af staffelovens paragraf 245, der omhandler grov vold, og de er begge ligeledes blev kendt skyldige for overtrædelse af straffelovens paragraf 246, der omhandler grov vold med døden til følge. 

Sidstnævnte har en strafferamme på op til 10 års fængsel. 

Den 27-årige er udover ovenstående også kendt skyldig efter straffelovens paragraf 247, fordi han tidligere er dømt for vold. 

Anklagemyndigheden gik efter, at få de to mænd kendt skyldige for manddrab, men både dommere og nævninge mente ikke, at det kunne bevises, at de to mænd havde til forsæt at dræbe den 42-årige rumæner, da de overfaldt ham i Hirtshals den 13. oktober 2018.

Af kendelsen fremgår det blandt andet at:

- De to tiltalte er frifundet for drab. Retten finder ikke, at der er grundlag for at fastslå, at de tiltalte havde direkte forsæt til at dræbe den rumænske mand. 

- Retten finder endvidere, at de tiltalte uanset voldsomheden af den udøvede vold og skaderne, som følge af denne, og ikke indså det som overvejende sandsynligt at rumæneren ville dø som følge af volden. Retten finder ikke, at der er ført bevis for, at de tiltalte havde forsæt til at dræbe.

Strafudmålingen afsiges mandag klokken 11.00.