En dreng i 10-12 års alderen er set kaste sten mod bil på motorvej E39.

Efter stenkast: Politi leder efter ung gerningsmand på skoler

En bil blev lørdag ramt af en sten kastet fra en motorvejsbro nord for Hjørring.

En kvinde fik sig et alvorligt chok, da hun lørdag eftermiddag kort for klokken 16.00 kom kørende på motorvejen E39 i nordgående retning. Da hun kørte under motorvejsbroen ved Skibsbyvej nord for Hjørring, kunne hun se en ung mand kaste noget ned fra broen. 

Kort efter ramte det, der formegentlig var en sten, ned på kølerhjelmen på bilen, der fik en bule. Kvinden fik ikke nogen skader ved episoden, men hun anmeldte sagen til Nordjyllands Politi. 

- Selvom der er tale om mindre skader, så tager vi det alvorligt, fordi det kan jo gå grueligt galt. Det har vi set tidligere, fortæller Michael Karstenskov, der er politikommisær ved lokalpolitiet i Hjørring. 

Ifølge kvinden er der tale om en dreng i 10-12 års alderen. Så nu har politiet rettet deres fokus på de lokale skoler. 

- Lokalbetjentene tager ud og snakker med skolerne om, at det ikke bare er drengestreger, fordi vi har jo haft tidligere eksempler på, hvor det er gået grueligt galt. Så der er både det efterforskningsmæssige aspekt og det forebyggende aspekt i de her besøg, fortæller Michael Karstenskov. 

Derudover har politikommisæren en bøn til forældrene i området. 

00:19

Hør Michael Karstenskov fra Nordjyllands Politi fortælle om politiets bøn til forældre i området. 

Luk video

 

- Vi håber jo på, at der er nogle forældre, der har en idé om, at det kan være deres søn, når vi har signalement og tidspunkt. Der kan selvfølgelig være noget erstatningsmæssigt i det, men samtidigt så er det også for at gøre opmærksom på, at forældre gerne må snakke med deres børn om, at det altså ikke bare er drengestreger, fortæller Michael Karstenskov. 

Læs også Anne Sofie Espersen melder fra til Hjørring Revy