02:20

Horne Efterskole har samlet 175.000 kroner ind til sælgere af Hus Forbi

Foto: Thomas Gaardsmand

1 af 2

Efterskoleelever om hjemløse-indsamling: - Fed fornemmelse at redde liv

Horne Efterskole har for anden gang doneret pengene fra HorneUgen til hjemløseavisen Hus Forbi. 175.000 kroner blev samlet ind i uge 45.

De kolde vintermåneder er både hårde og farlige for det hjemløse i Danmark. De får nu en håndsrækning fra Nordjylland. Eleverne på Horne Efterskole samlede i uge 45 penge ind. 175.000 kroner blev det til, og de kommer til at give den hjemløse varme. 

Pengene bliver nemlig brugt på zonekort, der kan bruges på busser og tog i hovedstadsområdet. Så kan de hjemløse kører rundt et par timer for at få varmen, når kulden bliver for hård. 

I år er anden gang, Horne Efterskole donerer penge til Hus Forbi.

- Vi støtter Hus Forbi, fordi vi her kan møde dem, og fordi organisationen er upolitisk. Og så går hver en krone direkte i lommen på den sælger, der er en del af Hus Forbi, fortæller Mogens Dalager Jensen, der er forstander på Horne Efterskole.

Indsamlingen foregik i HorneUgen i uge 45. Allerede i uge 41 tog alle eleverne til København for med egne øjne at se, hvordan livet på gaden er. 

- Det er bare helt anderledes, når man har mødt dem og hørt deres historier. Så er det bare vildt at tænke på, at det lige præcis er de mennesker, man hjælper,  fortæller Kathrine Weinkouff Hansen, der er elev på efterskolen. 

Læs også Nyudlært bager får sjælden guldmedalje

De mange zonekort lander et rigtigt tørt sted. For i disse kolde måneder kan bus- og togturene gælde liv og død. 

- Det at man kan sætte sig ind og køre rundt et par timer, til man har fået varmen, det gør altså, at man kan klare noget, man ellers ikke kan klare, fortæller sekretariatsleder hos Hus Forbi Rasmus Wexøe Nielsen. 

Og tanken om at de indsamlede penge kan redde liv er så småt ved at ramme eleverne på skolen. 

- Det er ikke sådan, at man har tænkt, at man har reddet et menneskes liv. Men når man så får at vide, at det kan det faktisk, så er det en super fed fornemmelse, fortæller Jakob Junker Jeppesen, der er elev på Horne Efterskole. 

Eleverne på skolen har indsamlet de 175.000 kroner ved at finde sponsorer i lokalområdet. Sponsorerne har så doneret forskellige varer og ydelser, som skolen har omsat i blandt andet café og restaurant på skolen i løbet af HorneUgen i uge 45. 

Læs også Elever fra Horne Ungdomsskole sikrer vand til skole i Nigeria