Johannes Hoffmeisters værker udstilles i Vrå

Søren Elgaard udstiller i Vrå

1 af 2

Flere generationer mødes på udstilling

Sommerens store udstilling i Kunstbygningen i Vrå – Engelundsamlingen, er åbnet med værker af blandt andre Poul Anker Bech og Johannes Hoffmeister.

Landskabet er et af de temaer, der har fyldt og stadig fylder meget blandt Vrå-udstillingens kunstnere. Både landskabet som natur, men også landskabet som kultur i form af byens landskab og rum.

På udstillingen Landskaber & Bylandskaber, der åbner lørdag, kan man opleve værker af nogle de kunstnere, der var med til at grundlægge Vrå-udstillingen for mere end 70 år siden, senere markante medlemmer såvel som det forholdsvis nye medlem Hjördis Haack.

Det er med andre ord flere generationer af kunstnere, der tørner sammen på en udstilling, der trods det ret snævre tema byder på en lang række af kunstneriske udtryk og medier.

På udstillingen vises bl.a. et meget stort landskabsmaleri af Svend Engelund, som kun har været udstillet få gange før.

Johannes Hofmeister er repræsenteret med en serie landskabsmalerier. Søren Elgaard viser udover maleri også collager, der integrerer forskellige medier i et ellers meget velkendt Søren Elgaard univers, hvor virkeligheden og byens landskab fragmenteres og undersøges. Bjarke Regn Svendsen viser helt nye malerier fra et rejseophold i Italien med fokus på arkitektur.

Endvidere vises velkendte værker af Poul Anker Bech, Knud Erik Færgemann, Hasse Juul, Kirsten Klein og Arne L. Hansen. Og sidst, men ikke mindst, vises der en helt ny serie værker af Hjördis Haack, som blander det klassiske landskabsmaleri med det mere konceptuelle maleri.

Sommerens udstilling i Vrå kan ses frem til den 24. juli.