De danske mestre i fodbold 2016, Fortuna Hjørring fik en ønskestart på 3F-ligaens grundspil med en sejr på 6-0 over Vejle. Foto: TV2/NORD (Arkiv)

Forrygende start for Fortuna

De danske mestre i fodbold 2016, Fortuna Hjørring fik en ønskestart på 3F-ligaens grundspil med en sejr på 6-0 over Vejle.

Med den markante sejr 6-0 over Vejle på hjemmebanen Bredbånd Nord Arena betyder det optimisme i forsvaret af såvel det danske mesterskab som pokalmesterskabet, der blev trukket til Hjørring i sæsonen 2015-16.

Vejle har tidligere været en overraskende modstander, men i søndagens kamp var der intet af tidligere tiders storhed at spore. Fortuna sad på alt fra start til slut, og sejren på 6-0 var ikke ét mål for stor, skriver klubben på dens hjemmeside. 

Det var et veloplagt Fortuna-hold, der gik på banen, og der gik da heller ikke mere end små syv minutter, inden Karoline Smidt bragte hjemmeholdet foran. Og så gik det ellers løs.

Fire minutter senere tog Frederikke Thøgersen fat på et hattrick, der bragte Fortuna frem til pauseføringen 4-0.

Efter pausen virkede Fortunas spil lettere ubeslutsomt, men holdet overlod på intet tidspunkt noget til sine modstandere. 22 minutter ind i halvlegen tog Florentina Olar så fat. Hun fulgte op, da Vejles målmand parerede et langskud, og stillingen var 5-0.

Indskiftede Caroline Møller ville også på scoringslisten, og det kom hun med et fornemt langskud 10 minutter før tid.

Sejren i premierekampen – så sikker og overbevisende som den nu var – vidner om, at det igen i 2016-17 bliver Fortuna Hjørring, der kommer til kæmpe om diverse mesterskaber.

Der var 163 tilskuere til kampen i Hjørring.