Foto: Fortuna Hjørring

Fortuna får top-dommer til skæbnekamp

Når Fortuna sammen med Fiorentina onsdag løber på banen på Nord Energi Arena bliver spillerne modtaget af en dommerkvartet på allerhøjeste niveau.

Alt er på spil, når Fortuna Hjørring onsdag spiller returkamp i kvindernes Champions League på hjemmebane mod Fiorentina. Og det bliver verdens bedste dommer, der skal lede slagets gang. 

38-årige Bibiana Steinhaus står i spidsen for den tyske dommerkvartet, som skal sikre, at returopgøret i UEFA Womens Champions League mellem Fortuna og Fiorentina, får en sportslig afvikling.

Fortuna har et efterslæb i forhold til den 1. kamp i Firenze. Her løb italienerne med en sejr på 2-1.

- Vi kan ikke få det bedre. Hun er simpelthen den mest kompetente kvindelige dommer i verden. Vi får garanteret ikke noget foræret, men vi ved, at der bliver tale om den bedst tænkelige ledelse af en fodboldkamp. Det oplevede vi i 2015, da Steinhaus dømte vores kamp i Brescia, siger Fortunas cheftræner Brian Sørensen. 

Bibiana Steinhaus

Dengang dømte Bibiane i den tyske 2. bundesliga og blev benyttet i meget afgørende internationale kampe.

Siden er hun avanceret og dømmer i dag helt til tops i Bundesligaen.

De to tyske linjedommere Katrin Rafalski og Christina Biehl samt fjerdedommeren Mirka Derlin er også yderst kompetente dommere.

- Nu glæder jeg mig endnu mere til kampen. Det er ikke nogen hemmelighed, at vi havde det vanskeligt med de cypriotiske dommere, da vi tabe 2-1 i Firenze. Der er selvfølgelig ikke garanti for, at vi vinder, men jeg er sikker på, at vi får en fair afvikling af kampen, siger Brian Sørensen.

Cheftræneren er i øvrigt meget fortrøstningsfuld forud for onsdagens kamp.

- Nu kender vi Fiorentina. Vi ved, hvad de kan, og hvad de står for. Det forholder vi os til, og der er en vilje til sejr blandt spillerne. Så jeg tror på, at vi lever videre i Champions League efter onsdag, siger cheftræneren. 

Kampen på Nord Energi Arena fløjtes op kl. 20.