02:21

Frode Larsen har selv bygget sin virksomhed FL-Buur Design op fra bunden. Efter 36 år er han nu klar til at sige stop og give nøglerne videre til sine børn.

Frode siger farvel: Fra lastbilkabiner til efterløn

Efter 36 år med at indrette lastbiler med skræddersyede løsninger går 63-årige Frode Larsen fra Smidstrup på efterløn på lørdag. Livsværket overlader han til næste generation.

Det er nok kun, fordi han ved, at næste generation står klar til at tage over, at Frode Larsen kan det så roligt. For på lørdag er det slut for ham. Efter 36 år siger han farvel til arbejdsmarkedet og til sin virksomhed, FL-Buur Design, som han selv startede i 1980.

Siden har han arbejdet med at indrette lastbilkabiner med gode materialer og skræddersyede løsninger, så de passer til chaufføren. Faktisk har han brugt halvdelen af sit liv på det.

- Og jeg har aldrig haft én dag, hvor jeg har været ked af at gå på arbejde. Jeg har altid nydt hver eneste dag, siger Frode Larsen.

Men på lørdag går han på efterløn. For at nyde tilværelsen med sin kone efter et langt arbejdsliv, der har budt på mange oplevelser - og én helt særlig.

- Jo, kronprinsen var jo heromkring for en fire-fem år siden. Så fik vi opgaven med at lave sæder til hans bil, og Karsten lavede noget lydanlæg. Det var jo en oplevelse uden lige, det må man sige, siger Frode Larsen.

- Det, jeg kommer til at savne mest, er folkene herude. Den humor, vi har, og kunderne. Det er altid hyggeligt at få en snak og en kop kaffe med kunderne, tilføjer han.

Virksomheden i Smidstrup ved Vrå startede med et lokale på 30 kvadratmeter. I dag er der 22 medarbejdere, og nye ejere står klar til at føre den videre.