01:33

Superligaens grundspil nærmer sig sin afslutning, og dermed er det snart tid til at finde ud hvilke seks hold, der skal spille med i mesterskabsslutspillet, og hvem, der skal kæmpe om ikke at rykke ned i 1. division. Som det ser ud lige nu, er alle tre nordjyske i den ende, hvor de skal kæmpe for overlevelse - det gælder også det nyeste skud på stammen - Vendsyssel FF

Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix

1 af 2

Gode præstationer giver tro på egne evner i Vendsyssel FF

På trods af et nederlag og en uafgjort i de to sidste kampe i denne uge, så har gode præstationer givet tro på egne evner i Vendsyssel FF.

Det kan godt være, at de ikke har fået en sejr i forårssæsonen endnu i Vendsyssel FF.

Alligevel har de to seneste kampe mod Brøndby og FCK givet dem tro på egne evner.

I kampen mod FCK lykkedes det for holdet fra Hjørring at spille 1-1 på udebane i Parken. Det til trods for, at de måtte spille hele anden halvleg i undertal.

Læs også Ulykke: Ni-årig pige dræbt i arbejdsulykke på skole

I torsdags mod Brøndby tabte Vendsyssel godt nok 2-0, men præstationerne og et forkert underkendt mål ved stilling 1-0 til Brøndby har gjort, at holdet kan gå med hovedet højt ind til kampen mod AGF på søndag.

- Vi har allerede lagt resultatet mod Brøndby bag os, det var ikke helt, som vi havde håbet, men langt hen ad vejen, der gør vi det skide godt, siger anfører for Vendsyssel FF, Alexander Juel Andersen.

I begge kampe mod de to sjællandske hold lignede Vendsyssel et hold, der kunne spille op imod de to tophold. Derfor er der også meget, som drengene fra Hjørring kan tage med sig videre i de sidste kampe i grundspillet.

- Vi kan tage det med, at vores topniveau er rigtig stærkt. Sådan som vi spiller, i hvert fald i anden halvleg mod Brøndby, der var næsten outstanding, vil jeg sige, siger Alexander Juel Andersen.

Ro på efter turbulent tid

Tiden op til vinterpausen blev en turbulent omgang for Vendsyssel FF. Efter knap to måneder som sportschef i Vendsyssel FF valgte Glen Riddersholm at takke ja til et job som træner i SønderjyskE. Miseren endte med, at Vendsyssel FF fritstillede Glenn Riddersholm i slutning af december, og Ole Nielsen kunne tiltræde som sportschef.

Hele den tid gav en del uro på træningsanlægget i Vrå, og derfor har det også spillet en stor rolle for Vendsyssels fine spil i foråret, at den tid nu er ovre.

- Nu er der faldet ro på. Vi kan begynde at se, at det vi har trænet over tid, det begynder at sætte sig lige så stille hos spillerne, siger træner for Vendsyssel FF, Jens Berthel Askou.

Første sejr i foråret?

Lige nu ligger klubben på en aktuel 12. plads i Superligaen med tre kampe tilbage af grundspillet og med 11 point op til sjette pladsen, der giver adgang til mesterskabsslutspillet, må Vendsyssel indse, at de skal kæmpe for at undgå nedrykning.

- For os handler det om at få så mange point som muligt inden vi slutter sæsonen, så vi er så godt rustet som muligt i forhold til de placeringskampe, der kommer, siger Jens Berthel Askou.

Læs også Politi om dødsulykke: - Det ved vi nu

- Vi ved, at vi kan præstere på et højt niveau, og det giver os en god tro på, at vi står rigtig godt rustet til den afgørende del af Superligaen i år, siger Jens Berthel Askou.

Med gode præstationer i bagagen, så er det også en fortrøstningsfuld træner, der ser frem mod kampen på søndag, hvor AGF kommer på besøg i Hjørring.

- Vi glæder os til at give vores hjemmepublikum en sejr igen. Det trænger de til, siger Jens Berthel Askou.

Kampen mellem Vendsyssel FF og AGF kan ses på Eurosport 2 klokken 14 på søndag.