Guld til Nordjylland: Fortuna Hjørring slutter sæsonen med pokaltriumf

Hjørring-mandskabet besejrede lørdag eftermiddag Brøndby i kvindernes pokalfinale med 1-0, og dermed lukker de altså sæsonen med en titel.

Det blev til en stor triumf for Fortuna Hjørring lørdag eftermiddag, da de vandt kvindernes pokalturnering i fodbold. Foran 4157 tilskuere på Brøndby Stadion vandt nordjyderne med 1-0 over de forsvarende pokalmestre, Brøndby IF.

Brøndby snuppede for nogle uger tilbage dette års danmarksmesterskab, og dermed skulle der altså en sejr til i pokalturneringen, hvis Fortuna Hjørring skulle have en titel med fra denne sæson. Og det endte altså med en nordjysk triumf efter en scoring i det 62. minut.

Det var dog ikke spillemæssigt en pokalfinale, der vil gå over i historiebøgerne. Kampen var præget af en del fejlafleveringer og knap så velpoleret spil.

Tingene blev dog gjort en hel del lettere for Fortuna Hjørring efter lidt mere end en halv times spil, da Brøndbys Kamilla Karlsen modtog sit andet gule kort i kampen. Dermed rødt kort og et tidligt bad til forsvarssspillern.

Det var imidlertid ikke noget, som gæsterne på Børndby Stadion formåede at udnytte i første halvleg, og de to mandskaber måtte derfor gå til pause ved stillingen 0-0.

Efter pausen dominerede Fortuna Hjørring kampen, og de gav ikke mange chancer væk til hjemmeholdet. I den anden ende forsøgte gæsterne at kombinere sig igennem, og efter 61 minutters spil lykkedes det så endelig. Et fint gennembrud på venstrelanten af Sara Holmgaard, som kunne spille Janelle Cordia fri i feltet. Og anføreren kunne let lægge bolden fladt i mål med en inderside. 1-0 til gæsterne.

Og den føring endte altså med at holde helt til slutfløjt, selvom hjemmeholdet var tæt på nogle enkelte gange - blandt andet i fem minutters overtid, hvor der fra brøndbyernes side blev appelleret for et straffespark. Men dommerens fløjte forblev tavs og dermed en pokaltitel mere til nordjyderne.

Det er niende gang, at Fortuna Hjørring vinder kvindernes pokalturnering.