LIGE NU:

Håb for flydedok: - Det går fremad skridt for skridt

Hirtshals Yard, der ejer den store, kæntrede flydedok i havnen, kan se fremskridt i arbejdet med at få flydedokken rettet op igen. Mandag ankommer en kran, der skal få porten op.

Umiddelbart er det ikke til at se, hvis man står på kajkanten og holder øje med den store flydedok Nordsøkatedralen i Hirtshals Havn, men den er god nok:

Flydedokken er lige så stille ved at rejse sig igen, efter den tidligt fredag morgen tog vand ind og tiltede til den ene side. Det fortæller ejeren af dokken, Rasmus Brohus, som er direktør i Hirtshals Yard. 

- Det ser ikke sådan ud, men faktisk har dokken rettet sig så meget, at skibet derinde begynder at slippe den og flyde selv igen, siger Rasmus Brohus.

Lørdag begyndte arbejdet med at rette den kæntrede flydedok op, da dykkere fik monteret pumper, der skulle flytte rundt på vandmængderne og dermed få dokken på ret køl. Men det er et langsommeligt og kompliceret stykke arbejde, som vil tage nogle dage.

Hirtshals Yard har derudover også tilkaldt en flydekran fra Nyborg, som i løbet af mandag eller tirsdag skal påbegynde arbejdet med at få porten til den store dok åbnet.

- Som det er nu, er der jo ikke noget strøm i dokken, der er sluttet til, så vi kan ikke få porten op uden hjælp. Men når først porten er åbnet, kan vi forhåbentlig få skibet, der er fanget derinde, ud og op langs kajen, så vi kan se, hvilke skader det har fået, siger Rasmus Brohus fra Hirtshals Yard.

Skibet tilhører det norske rederi Hardhaus. Det var ved at blive sat i stand og nærmede sig afslutningen af arbejdet, da flydedokken altså fredag morgen tiltede. Før skibet er ude, er det ikke muligt at sige noget om skadernes omfang. 

Arbejdet med at rette den kæntrede flydedok i Hirtshals Havn op går efter planen.