Pengene rækker ikke til den velværd, kommunen skal yde over for borgerne, fastslår Arne Boelt (Soc.Dem.), Hjørring Kommune.

Hjørrings borgmester varsler skattestigning

Pengene rækker ikke til den velværd, kommunen skal yde over for borgerne, fastslår Arne Boelt (Soc.Dem.), Hjørring Kommune.

Hjørring Kommunes socialdemokratiske borgmester Arne Boelt varsler nu en skattestigning på 0.75 procent. Det kom frem lørdag i forbindelse med, at socialdemokraterne holder den årlige kongres i Aalborg, hvor han hører fra andre borgmestre, at mange af dem står i samme situation; nemlig at man ikke kan få pengene til velfærd til at slå til.

Udmeldingen kommer i erkendelse af, at de nuværende skatteindtægter ikke står mål med de udgifter, der er forbundet med at drive kommune i den nordlige del af landet.

Det er primært udgifter på områderne inden for sundhed, ældre og handicappede, som slet ikke harmonerer med Hjørring Kommunes indtægter.

- Budgettet på det område skrider med 26 millioner kroner, siger Arne Boelt og tilføjer, at kommunen er underlagt servicerammer, hvilket betyder, at man kommer til at sende besparelserne andre steder hen i kommunen for at få budgetterne til at balancere.

Læs også Hjørring får landets højeste skattestigning

Arne Boelt frygter for velfærden i hele kommunen, hvis ikke han og resten af byrådet får lov af Indenrigsministeriet til at sætte skatten op.

Hans foreløbige bud er, at skatten i Hjørring Kommune skal hæves med 0.75 procent. Det kræver dog, at andre kommuner tilsvarende sætter skatten ned, før kommunen kan få lov at sætte skatten op på grund af det skattestop, som den tidligere regeringen indførte.

- Hvis ikke vi får lov til at sætte skatten op, så kommer der til at ske noget, som ikke ret mange i Hjørring Kommune bryder sig om, fastslår Arne Boelt.

Han håber ikke, det har lange udsigter at få lov til at kradse de ekstra skattekroner hjem, fordi kommunen står akut med budgetmæssige ekstraudgifter på flere områder.

Sidste år satte Mariagerfjord Kommune som den eneste nordjyske kommune skatten op, mens ingen kommuner i Nordjylland satte skatten ned.

Læs også Familier i Rebild og på Læsø rammes af skattestigning