Seneste nyt:

Hopper med på klimabølgen: Klimavenligt ørnereservat

Ørnereservatet i Bindslev sætter fokus på klimaet i forbindelse med åbningen af den nye sæson.

Ørnereservatet har eksisteret siden 1980 og har altid fokuseret på at skåne både klimaet og miljøet, derfor glæder det indehaveren Peter Wenzel, at klimaet nu også er kommet på den politiske dagsorden.

- Klima og miljø er heldigvis kommet højt op på den politiske dagsorden og i alle menneskers bevidsthed. I de snart 40 år, Ørnereservatet har eksisteret, har det dog altid været helt naturligt for os at passe på miljøet og give plads til den vilde natur. Det er – og har altid været - a way of life på Ørnereservatet, siger Peter Wenzel, indehaver af Ørnereservatet

Ørnereservatet består af 40 hektar. Området er fredet og henlagt til vildt naturområde, så det huser både sjældne planter og dyr som hjorte, hugorme og fugle.

Klimavenlig sæson

Når besøgende lægger vejen forbi Ørnereservatet er det i bygninger, der alle er opført af træ og med en cafe, der så vidt muligt undgår engangsservice. Ørnereservatet er tilsluttet jordvarmeanlæg og så er al belysning med LED.

Men derudover håber Ørnereservatet ved at give de besøgende mulighed for at komme i nærkontakt med naturen, at de kan være med til at øge gæsternes respekt for og glæde ved den vilde natur.